SILIKON & SIVA MASA!

neophodne i bazične definicije 002

Kako bi MOJA definicija pojma software bila u RELEVANTNOM suglasju sa tehničkom i jezičkom stvarnošću -kao i uvijek- otvorio sam jednu od mojih omiljenih tražilica (search machine) i upisao doslovce ovo: define: hardware Ono što sam "dobio"  (u ovom slučaju sam koristio GOOGLE) je KOPIRANO u cijelosti u nastavku teksta. Ukoliko Vas zanima kako to izgleda u Vašem internet razgledniku (browser), kliknite ovdje.

Definicija HARDVER (software)

Definitions of hardware on the Web:

Find definitions of hardware in:  Dutch   English  French  German  Italian  Portuguese  Spanish  all languages

Na kraju Vaših rezultata internetske potrage (vidi tekst liniju iznad!) nalazi se OPCIJA (MOGUĆNOST) da svoju netom završenu potragu proširite ili ponovite u NEKOM DRUGOM jeziku. PRIMJETITE: napisano je šest jezika, ali na kraju stoji ALL LANGUAGES (svi jezici). Ako kliknete na to možda nađete i neki drugi jezik koji Vas zanima. "Možda" jer i ovome dijelu kompjutorskog razvoja NIJE sve završeno te se "novi" jezici dodaju u nepravilnim vremenskim razmacima.


Pročitajte:

KORISNO:

***želite poslati veliki fajl (dokumenat, film, šta već) do 300Mb (većina emaila danas neće prenijeti fajl veći od 10Mb!) i to sasvim besplatno i bez ikakvog znanja posebnih kompjutorskih tehnika?

Onda KLIKNITE OVDJE sa punim povjerenjem! I samo "prikačite" svoj fajl i unesite email adresu PRIMAOCA (svoju adresu MOŽETE a NE morate unijeti!) i kliknite na UPLOAD!

 

 

POVRATAK na PC MAMA POČETNU STRANICU

Design & Publishing: Vladimir Kreća

Friday August 03, 2012