objavljeno polovicom Juna 2002

Ceca ne putuje u Somaliju...

Senegal nije Somalija. To, najfriškije "otkriće" nisam uspio naći na prvoj stranici beogradske Politike. Nekada, davno, vrlo davno, respektabilnog dnevnog lista beogradske gospode, pa onda i drugih vlastodržaca.

Danas na naslovnoj stranici Politike Ceca Ražnjatović kao glavna vijest. I dimenzija, dodao bih.

Ovih dana svijet nogometne stadione koristi u neke sportske svrhe, a u beogradskoj čaršiji ekstaza na zelenom tepihu "turbofolkrorira" u masovnoj opaljotci koja svijetu poručuje samo jedno - nek je živa primitiva, očaja tamo ne fali, rakija do rakije, rijeka piva...

Ne, nipošto se ne zgražam nad nečim što sam oduvijek znao, samo mi nije bilo lahko priznati. Moj komentar pripada jednom pogledu sa strane koji već decenijama (debelo sam ušao u drugu, pa otud "decenijama") doslovce vapi da primjeti barem jedan zdrav dašak života i optimizma na brdovitu Balkanu.

I kako god okreneš rastu razni ražnjatovići, rojsi, i tako ti

Kavanski arlaukovci i da hoće ne mogu stati - rulja ispred njih maše sa novcem koji ne  želi u škole, bolnice i puteve - to ne postoji.

Naša šatra je veća od vaše, trešti cijelim Beogradom, a preko naslovne stranice Politike poruka se upućuje cijelom svijetu i - tačka, bre!

Eto, mislio sam, rat (zapravo RATOVI) koji su prohujali prošle decenije trebali su donijeti šansu onima koji imaju šta reći i učiniti.

Strahote primitivizma i brutalnosti rata su morale otvoriti neki par očiju sa mozgom čovjeka između. Nešto se moralo pokrenuti.

I jest - turbofolk!

Imao sam sjajnog frienda iz Kruševac. Mada ga nisam niti vidio niti čuo već dvanaest punih godina već znam što bi mi uzvratio na ovaj gornji dio članka:

Krečo bre, pizda ti materina, pa šta bi ti teo da svi Srbi idu samo u operu!?

Odgovorit ću - neka Srbi idu gdje im se ide. Ako mogu.

A što se tiče veze ražnjatovića i Somalije - tu ne treba previše riječi. Jedino što je Somalija uspjela da se otarasi Jenkija. Na Balkanu oni tek - dolaze...

Na nekim drugim nogometnim stadionima se igra nogomet. Dosta dobro. Senegal je na putu da osvoji svjetsko zlato. I čak i ako se to desi Senegal će ostati Senegal i nijedna kuća bez ćanife i tekuće vode danas neće dobiti to sutra jerbo je Senegal prvak svijeta u kotrljanju lopte.

Histerija kotrljajuće lopte je velika i zanimljiva kad "lete" favoriti, a uskaču senegali, turske i koreje. Naduvani zapad i Brazil imaju šansu da nauče kako je lopta okrugla i da to i nije tako loša stvar...

Morao sam podvući ovu crticu o nogometu jerbo sam primjetio kako se čak i ozbiljna pera razbacuju cijelim grčkim tragedijama o neuspjehu Rvacke vrste. Neki plaču kako im je sad i cijena dramatično opala.

Pa - TO JE TO! - nije Rvacka ništa izgubila, vengo dvaesidva debila nisu više nedodirljivi pa mi trebamo da se nerviramo, stidimo i plačemo...

Isti, da prostiš, muški organ polni ki Ceca na Marakani.

U medjuvremenu gotovo nitko nije niti primjetio niti glasnije prokomentirao kako je Uncle Sam kupio od Rvacke poslušnost u trgovini plaćajući za teži posao 10 tamo gdje je za lakši posao netko već ponudio 12. Milijuna dolara.

Ljubo Ćesić Rojs ne putuje u Beograd na komcerat raspevane ražnjatovićke ali besprijekorno zna kako je i ko je otrovao prve sinove nove Hrvatske države (Vranjo, Šušak & Boban). Latinski govoreći (aj sad nešto i učevno od mene!) znao, ne znao jopet se usrao. Ali, nije stao.

Idemo dalje.

Somalijski sa senegalskim naglaskom uz najiskrenije pozdrave,

      iz Kanade od Vašega Vlade.

Povratak na sadržaj www.VladimirKreca.com

This site was last updated 04/26/06