Novi Časopis

 

Dana 17.Novembra 1999. godine  predstavljen je publici jedan novi austrijski casopis,koji ima za zadatak otvaranje Juznoeuropskoga dijaloga. Casopis nosi naziv "B  A  L  K  A  N",  Juzno - istocno - europski dijalog, a pretstavljen je po gospodinu  Reinhardu Prennu - poslovodji toga projekta, kao i poznatoj novinarki g. Christine von  Kohl, koja je ujedno  i glavni urednik ove nove revije.

 

U svome uvodnom govoru g.Christine von Kohl, je naglasila da  regija Balkana pripada  geografski i u kulturnom smislu  Europi, pa bi bilo dobro za sve one koji  jos uvijek Balkan povezuju sa negativnim predrasudjima se upoznati i sa kulturnim dostignucima tamosnjih zemalja.

 

Ovaj list trudit ce se ,da kroz protok informacija i  kroz dijalog,kao i kroz razno-razne informativne kanale zapocne dijalog i komunikacija na potezu Sjever-Zapad-Jug i obratno, kako bi se spoznale zajednicke komponente , kao uostalom i nesporazumi,koje treba putem dijaloga ublaziti ili izdiskutirati.

Zbog toga ce ovaj casopis  biti koncentriran  na razmjeni misljenja, iskustava, fakata i cinjenica iz proslosti kao i iz sadasnjosti, ali u oba smijera, sto ce se kroz uspijesno prevodjenje i ostvariti. Zelja nam je da se povezemo sa Institucijama i ekspertima u svim zemljama koje sa nama imaju zelju za suradnju. Ovaj casopis ce organizirati; symposiume, Rand-table-diskusije i izdavati prigodne publikacije, sa ciljem priblizavanja i medjusobnog upoznavanja raznih naroda i narodnosti. 

 

Listajuci prvi broj,  ugodno sam iznenadjen bogatim sadrzajem tema i raznolikosti jezika u njemu. Neki clanci su napisani na srpskom, njemackom i engleskom, kao i bosanskom jeziku. Autori zive u Bugarskoj, Srbiji, Kosovu, Bosni, Svajcarskoj, Njemackoj i Engleskoj. Nadajmo da ce se u suradnju  takodjer prikljuciti i drugi poznati kriticki nastrojeni ljudi i iz drugih juznoslavenskih i ostalih zemalja.

 

Pozdravljamo izlazak  ovoga casopisa i zelimo MNOGO USPIJEHA U RADU!

Adresa:   

B   A   L   K   A  N

Südosteuropäische  Dialog

A-1070 WIEN

Museumstr. 5/1/17

Tel/Fax: +43/1/ 523 83 68

 E-Mail: Kulturni.Centar@blackbox.at

 

 

1993...

Design & Publishing: Helena & Vladimir Kreca

Updated: April 27, 2006