ovaj članak je "visio" dva tjedna na naslovnici originalne stranice. Kada? Čim skupim sve dokaze, objavit ću na ovome mjestu.

...prije neki dan pročitam u VEČERNJAKU izjavu uglednog i cijenjenoga Hrvatskoga političara Dr. Zdravka TOMCA kako Hrvat u Bosni NE MOŽE biti tamo neki Bosanac. Pa čak, kaže on, niti Srb ne može biti Bosanac jerbo je to ondak - čisto BRATSTVO I JEDINSTVO, a to je ONO što je od SVEGA opasnije (i kontra čega smo toliko (tuđe) krvi prolili)... Pročitah to i izadjoh na ulicu. Da udahnem zraka. Kanadskoga. Kad sam se vratio moji prstovi su otkucali slijedeći nasloF:

Bauk bratstva i jedinstva kruži Kanadom!

 

Ma znate kaj - neće se oni s anmi zajebavat! Uostalom i ta neka međunarodna zajednica more da nam DUVA kad već nije naučila PUHAT!! Tak nekak je Mr. Zdravko Dr. TOMAC sasuo u pero večernjakova novinara (tiskopisca?). I da bi BAŠ SVI shvatili on je razgovjetno ponovio kako Hrvat koji je rodjen i živi u državi (ovo "DRŽAVI" sam ja dodal!) Bosni i Hercegovini NEMRE bit tam neki BOSANAC! NEMRE i kvit. Pa čak niti isti taki Srb NEMRE bit Bosanac! Jerbo je to ondak Bratstvo i Jedinstvo!

 

Ovoga Božića sam stigao na nekoliko mjesta slaviti Božić jerbo su me pozvali Mormoni, dvije različite katoličke (lokalni Talijani i Poljaci, moji poslovni partneri) grupacije i konačno, na kraju večeri za polnoćku sam na galeriji Hrvatske Crkve Naša Gospa Martija Bistrička iako slomljen od umora radosno o(t)pjevao sa našim Crkvenim Zborom. ZADNJI PUT. Gospon župnik presvijetli je nešto i na uvodu polnoćke a i na njenom samome kraju, te više puta izmedju mrsio o OKUPIRANOJ Bosni i Hercegovini, a da bi na kraju polnoćke pozvao prisutne na misu za našega svetoga poglavnika i itd.....

 

Gospon Tomac je, koliko se sjećam cijeli svoj komun.., oprostite, cijeli svoj društveni i ini život vodio i provodio pretežno u Hrvatskoj. Gospon Župnik Hrvatske Katoličke Misije u Kalgariju najveći dio svojega života NIJE bio komunista jerbo je živio po zabitima Australije, Kanade i - možebit - Floride. A isti jezik govore! Čudo. Čudo neviđeno!!!

 

Mislim, na onoj misi NITKO nije niti okom trepnul na višekratne političke i ratničke poklike kojih u drugim ovdašnjim crkvama - NEMA. Ono, baš bih volio da mi netko pokaže neku crkvu (izuzev Hrvatske i troprstaške) ovdje u Kalgariju gdje se bistri politika i geostrategija. I još neki naslovi koji NIKAKO nisu Biblijom u crkvu dobrodošli...

 

Kada je gospon Tomac rekel to o bratstvu i jedinstvu na stranicama najtiražnijeg.., jegiba, oprostite - NAJNAKLADNIJEG hrvatskoga dnevnoga lista, ovaj TISKOVINE DNEVNE - možda je netko i trepnuo ALI tu intelektualnu biSERČINU niti jedan relevantni Hrvat nije komentiral. Svakako, koliko ja znam. Možda se to i desilo? Ispravite me ak je!

 

I - tu je mene spopala - PRPA. VUNA! STRAJ! Opak straj, jebate tovar! Naime, ovdi u Kanadi ima puno Kineza i koliko god da sam se susretao sa njima nikada mi se niti jedan nije predstavio sa ĆAO-BAO JA SAM JEBENI KINEZ! 

Ovdje ima strašno puno najraznovrsnijih Azijata, a osobito su mi uočljivi Vijetnamci. Kod njih idem na sjajne zabave i odlicnu i jeftinu hranu. Nikada niti jedan od njih nije došao i rekao ZUBU-GUBU MIC-GIC JA SAM FETIVI VIJETNAMČINA!

Ovaj grad ima, unatoč vidljivoj kršćanskoj većini, i značajan broj muslimana svih vrsta. Nikada mi niti jedan od njih nije skočio na vrat i rekao BISLAM ISLAM JA SAM NEOSUNAĆENI SUNIT!

U Kalgariju žive doslovce pripadnici svih nacija svijeta. I ja živim u Kalgariju već ŠEST godina. Svi mi ovdje govorimo engleski. Čak i zadnjim nogama kad zafali slova u riječniku! Svi mi ovdje pitamo A ĐE ĆANIFA JEBO TE BOG USRA SE - a, pogodili ste - na Engleskom!

Svi mi ovdje tražimo od pekara i leba i kruva (jebiga, kifli NEMA), da - i taj ste pogodili - na Engleskom.

I djeca nam odlaze u javne, crkvene ili džamijske škole ALI i tamo uče to što uče - NA ENGLESKOM! Kad idemo u kino, čak i u Hrvatskom kulturnom Centru - NEMA titla, jerbo - sve je na ENGLESKOM.

 

I - tu sam se zabrinuo: jebo te kru' pa ovo je čisto bratstvo i jedinstvo! Jedna nacija, jedan (možda dva) jezik i jedna država!!! Pa zar o tome nije Tomac.., izvinte, TITO učio one svoje satrape?!

 

Samo, ovdi se niki ne buni što MORA na Engleskome pa čak i sa neEnglezima. Ljudi nemaju problema da u susjedstvu imaju Hindusa i Niskozemca istovremeno. Ali popizde ako im podigneš porez tek tako. Polude ako se taj budžetski novac olako potroši u neke sive svrhe. Ondak ih niko ne zaustavi dok se stvar ne ispravi!

 

Ako ste mislili da se ovdi svi vole - zajebali ste se! Ljubav, pa i ona nacionalna i vjerska su tvrdo IZA interesa (čitaj NOVCA). Ovdi se zna šta koliko košta i kako se trguje! Šverc NE POSTOJI (jerbo državi se takse MORAJU platiti), tezge na sumnjivim buvljacima su ovdi NEPOZNATE i kada nešto kupite pa posumnjate da vam se NE SVIDJA - NEMA TOGA TRGOVCA KOJI VAM NEĆE VRATITI VAŠ NOVAC SAMO AKO MU SE POŽALITE! A gdje to ima u zaostaloj Bosni kod tolikog bratstva i jedinstva? I nemojte me sad provocirat pa isto pitanje postavit i za Hrvatsku kad znate da znate to što znate...

 

I tako je to ovdi u Kanadi već više od stoljeća - Kinezi, Vjetnamci, Rvati i Englezi ovdi su PROUD CANADIANS! Čak i kada su -ki ja- naturalizacijom stekli Lijepi Plavi Kanadski Passeport.  I živimo i dišemo na engleskom jeziku kakogod nam loše išao. A živimo bolje no tamo daleko gdje se bratstva i jedinstva BOJE ki sotone jerbo je LAKŠE sotonom praznu slamu mlatit no državu i ekonomiju joj postaviti na SUVISLE noge GRADJANSKE CIVILIZIRANOSTI!

 

I - dok bauk bratstva i jedinstva kruži Kanadom ja bih se ovom prigodom zahvalio gospon Tomcu što mi je pokazao gdje je ta kuga (BiJ) danas i baš bi me zanimalo da li bi on sa svojom obranjenom doktorskom dizertacijom mogao da se nekako obrani i od napasti novoga/staroga rata koji potpaljuje žarom svoje ljubavi za udobnu i široku fotelju VISOKO, visoko tj. u samoj "špici" Hrvatske Nacionalne Vlasti?

 

Što b' ono roko general Rojs  A ĐE TVOJ ROV DRUŽE TOMAC, AJ POKAŽ' GA AK' MOŽEŠ? Ne znam, možda gospon Tomac i može pokazati to bratstvo i jedinstvo ALI taj rov - ne može. On zna kako se tamo šalju NAŠA djeca. Dok Kanadom bauk bratstva i jedinstva kruži.... 

Iz Vaše lijepe duboko hladne Kanade,

srcem i perom, pozdraf od Vlade

Povratak na sadržaj www.VladimirKreca.com

This site was last updated 04/26/06