bilo na glavnoj stranici do 20. 05. 2006.

gotovo dosadno:

Bosna teče - UZVODNO!

...nisam stručnjak za hidrologiju, ali se u kanalizaciji - vazda snađem! A kad se već tamo brčkaš - onda i veća gofna od mene znaju - NIŠTA ne ide UZVODNO. Nikad.

Magija, velika magija...

...Bosna teče UZVODNO, Drina se mota sa strane / nizvodno je istina; možemo li sramnije na one gargamele, partizane

A korov raste od plota do plota, svijetom se rasulo (bar) milion života / i sanjaju Unu, čak i oni sa Save / bistrina je Tamo, al' đe su nam - glave

Neretvom pluta Nacjonalni Hit - to je tradicija stara / i stari most je opet novi: demokratski rezultati u ISTOJ školi

Karlovačko JOopet teče dalekom zapadnom Kanadom BOSNA TEČE UZVODNO

jedino

ovlado šejtan s Vladom (pišcom ovijeh redkova)

Ova mala sličica na lijevoj strani (klikni na istu i vidi originalnu veličinu) je DOKUMENT koji me oborio s nogu.

Bez najave. Šutim tako CIJELU NOĆ - u svim bojama Benettona - i mislim kako je pamuk pamučan, a više ga ne beru crncovi već Meksikancovi. Koji nisu - kao prije crncovi - robovi, većma samo "undocumented alliens"...

Pa te undak "kresne" đe su sva ta čuda tehnologije i domena & dometa demokrucije.

Čuda, čuda živa! Jednostavno to moj nazadni bubreg od mozga ne može nit opisati a kamoli "comprehend", da prostiš na mojemu lošomu libijskomu jezku!

Lokalne mentalne ustanove ne žele razmotriti moju ZAmolbu za permanentno članstvo: kažu - jedno je mentalno, ali - SASVIM je drugo brutalno!

Otkud im to, još nijesam skonto.

Mene je Kanada olako sažvakala, al ove naše novootkrivene demorate ništa nisu sažvakale, a seru li ga seru. Čak i po sebi kad mušterija drugih nejma.

Čisto tehnički govoreći Bosna Država nema riječi za svoju nacionalnu himnu već godinama, a nikomu od sarajevskih birokrata ne pada na pamet da SVOME narodu objasni npr. zašto stotine ZDRAVIH prijedloga stoji i skuplja prašinu u nekoj dužnostničkoj fijoci.

Jedan od istinskih bisera i kandidata je predstavljen ovdje. Iz daleke zapadne Kanade. U Bosni nje mogao dobiti NIKAKAV odgovor. Komentar još manje.

Trebam li ja pitati za stanje?!

Istovremeno trostruki kandidat za Nobelovu nagradu, časna starina i bard Hrvatske pisane riječi, g. Zlatko Tomičić (ovaj put preko Beča) šalje mi personalno pismo koje ovdje u cijelosti objavljujem.

Ne vjerujem kako će i slijepom i nepismenom biti ikakve muke prepoznati koliko smo mortalno potonuli (NE)moralno.

Mene nikad nisu zanimali ideološki i politički koncepti vladajućih gangova. Kako u Rvackoj, tako i u USA, pa čak i ZabIMbiji. Za vrijeme stare and raspadnute - po mnogima Šugoslavije - taj stav je bio - luksuz.

I - čim se upalilo svjetlo - smrčilo se gusto gotovo svakome optimisti. Obaška bjesomučne kriminalne brutalnosti, obmane i pljačke.

Na djelu je kultura razularenog zvjerinjaka koja propovjeda Boga tamo gdje samo lovu treba zdipiti, kultura koja se kune u nacionalno samo pet minuta prije novoga oblokanoga turbofolk "koncerta", kultura koja za sve slomljene čaše i vilice na kraju noći zdvaja nad "udbašima međ' nama" i da već ne povratite na ovu mi svjecki slavnu webosklepotinu - nejma drugih detalja. Ovaj put...

U prašnjavim birokratskim fiokama službenog sarajeva gnjije neprocjenjivo nacionalno blago jedne napaćene ali moćne i neuništive Bosne. Neki novi šaćirbejići planiraju da oće li u Wašington, Tokio ili Bon. I onda - ko bi tu imao vremena za neke ideje i kreativnosti iz toga Naroda u koji se oni pred TV kamerama kunu. Da, šta valovito talasaju. I smetaju. Na našim diplomatskim misijama.

Ako tako nastave mi ćemo ozbiljno pročešljati a da ko su oni kad se tako ponašaju! Pa kad im nađemo da u familiji imaju ovakvog ili onakvog (a u zadnji sto godina neki je zicer bio vaki ili naki! GARAMT!), e, undak će maca na vratanca.

Narode, TIŠINA - ovo je demokracija, sumce vam kalajisano...

U Zagrebu - jedan uglednik ovih dana zdvaja - manjak PURGERA!?!

Niko se nije uvrijedio. Jerbo Smesić NIJE Purger. Pa se to undak njizi ne tiče. Dapače, baš to govori da ko nam potop turbofolkloraški donese u naša purgerska dverca. Magija. Srednjoeuropske. Kulture.

Ujević, Andrić i Krleža SKUPA ne mogu niti jednom nakladniku u Rvackoj donijeti pozitivan financijski učinak. Jerbo su - stari i prevaziđeni. Kako, nikomu na pamet da objasni. Istovremeno Budak nejma problema da popuni džepove svojijeh nakladnika. Čak i kad ih ima obsceno previše.

Zlatko Tomičić u tome današnjemu Zagrebu živi na samo 70tak kilometara distance. Naime njegova vjera je i bila i ostala Njegova, njegov rad je njegov život i duša a istovremeno nit je turbonarodnjak, nit je u životu mešetario na šverc-komerc magistrali. Daklem: šta će nam takvi u Zagrebu!

Duh, Kultura i Vjera NISU parole bilo koje (NE)vladajuće garniture.

Ali kada se TO brutalno okrene kako se okrenulo onda ova dva moćna Rvata na slici lijevo (sasvim slučajno lijevo jerbo mi shebu komcept grafički ako i' mrdnem centralno, a na desno bi se mogli i uvridit) sjednu na svoju kaštelansku klupu, pritisnu ju sa svih svojih -slučajno, jopet- sedamdeset i dva ljeta pa mislu: buš-ne-buš, sve je to sjajno, samo kako ja OPET živim - kolateralno...

Bosna teče uzvodno. Želimir Ivanuš - ne teče. On Bosnu -ma kakva bila- i voli i poštuje. I opet je pjeva. Čak i kad odgovora nejma. A nije jedini.

Znaš, stari, nije meni muka od političkih trtomuda i kvazireligijskih krstaša vengo ti se raspadam u smradu straja da se i zapjeva i kaže ono šta se diše. I nije problem što smo mi zamukli, već šta smo ka jeftiniji kolhozni trabanti temeljito počeli ignorirat i ušutkavat sve naše (i zadnje) tomičiće, ivanuše, mariće, gunjače..

A večernjak prepun - Glavaša. Tek da neke prašine ima.

Kažem ti, i bez zagledanja se vidi da - Bosna teče UZVODNO... 

Hvala, kao i vazda prije,

uz najiskrenije pozdrave

    od Vlade iz Kanade.

Povratak na sadržaj www.VladimirKreca.com

This site was last updated 05/24/06