skinuto sa naslovnice 07. Aprila 2007.

čwarci & čmarci

***peta kolumna***

još nisam počeo jesti čwarke iz proljećne berbe 2007.! Ne mogu! Okad sam pomenija kako su tamo neki aziJATi raščeperušali bele orlove ki kokoše za juvu nastala OPSADA!

Je, ima tutekarce i folklornih detalja koje nit ja nećem komentirat, a nije da uvrijeđeni derani nisu žalili truda da, RECIMO, objasne mojoj masnovitosti, kako sam se popišo u sam Sveti Gral!

Tu mi je baš sinulo da OKUD SU NASTALI turbonarodnjakNJAKovi! Svakako sam -prije postuliranja te monumentalne ideje/navoda- nazvao svoje životno i dr. osiguranje da provjerim oće l' onoj mojoj isplatiti za nova maymuna ako neki od mojih brojnih "pisaca" ISPUNI u svojom pismu zadano mi obećanje.

Kad mi je mojo osiguranje liepo priopćilo da sam "current" i čim me "pisci" razmažu po svojim objektovima za liečenje dušovnijeh rana, uvreda i svetogrđa, a lokalno licencirani veterinar pismeno potvrdi kako sam konačno gecrkt, eto mojoj maloj čeka kao lieka, pa nek si kupuje ol' ferari il' derana koji bolje gari...

Ajme šta volin demokruciju! Plati pa klati! Divota. Osim one koljimlateralne šćete. Ali to je samo za gubitnikove. Koji i nisu ljudi. Jerbo su gubitnici. Da su htjeli i oni bi bili pobjednici i tako to. Ali nisu. Pa nek im undak bidne. Mislim, nisu ljucka prava za svakoga brava...

Vani je proljeće. Ovdi. Jedino šta je mećava i minus oko božićnoga ALI - devera se: u ovom mojom svakog dana bogatijemu Krawogradu gracka uprava beskućnicima dala popust: elementarna skrovišta od studeni & snijega su trebala biti zatvorena na prvi dan proljeća. Da se luzerska bagra ne izležava mukte na gracki trošak.

Undak su se sažalli i dali im popust. Do prvog aprila. I baš prvi aprila MRŠ BAGRO VANKA! Mislim, nema tu trteMRTE i nekijeh nazadnjačkih ideja! Sve lipo demokuratski and kršćanski. Je, ima tu i zakon koji kaže da će i' primti nazad u skloništa AKO minus bidne niži od PETNAEST celzija. U podne! Vitar, mećava i ostale "okolnosti" se JOK RAČUNAJU: nije demokuratska vlada jednog od najbogatijih gradova na planeti zasjela na tolko novca tupeći okolo nekakvih elemenata i dibidus liberalnih OKOLNOSTI: Crta Zakona je NACRTANA i mrš, nejma diskusje! Luzer jedan, dabili....

A isto sam viđo na lokalnu TV (zanimljivo zovede se GlobalTV!) trudnu i šesnu tridesetogodišnjakinju kako kaže u kameru da je SVE OK, samo NIJE SIGURNA da joj ta ladnoća demokratski ne skrati trudnoću... Nije šćela nikaj dodati.

A ja sam ostao monumentalna dojma da je baš njen polumrtav i od mog frizera ledeniji pogled pjevušio psalm: Bože, kupit ću Sanaderu i pet Rolexa, samo da mi bar ovo dijete preživi.

Je, znam, kamere su gomila silikona, problem je sa budaletinom ispred moga televizora...

 Sad: da li čwarci oli čmarci? A niJE pitanje...

Evo milijuni komada pseće and mačije hrane po cijeloj Sjevernoj Americi se povlače sa tržišta! Već danima. Iđe im nešto sporo, ali zato psi i mačke krepavaju od Floride do Aljaske, od Toronta do Vankuvera SVE BRŽE. Izdašnije, dodao bih. Impesioniran...

Sjećam se ranih sedamdesetih kad je jedan zidar iz moga sela došo nazad u pravom pravcatom NSU automobilu. Skuplo se pet sela i petest zaselaka da vide to čudo. I svaki ćaća je šćeo baš svoju šćer da poturi da se uda za takoga čoeka. Ma gotovo da kubure nisu radle!

U neko doba, kad su pečeni janjci bili pri kraju, a rakja tek počela govorti, NSU zidar poče o ekonomiji i tako to. Kaže da je skupo jest gore u Njemačku. Al samo za onoga ko ne zna. On je otkrio prave mesne konzerve, ima i sa povrćem, za 70 pfeniga. Ako kupiš cijeli karton undak mu dođe gotovo upola jeftinije!

KAKO, kumašne, ako Boga znadeš!?!

Ha, embyGA, prosto! Oni svoje kućne ljubimce mazu više nego sebe same!!

Ma, nemoj mi reći da.....

Jest, kumšne, gleđaj je l' mi šta fali!

Za pomor pasa i mačaka DANAS u Sjevernoj Americi CNN (i gotovo redom SVE nadležne državne službe i agencije) slavodobitno okrivljuje KOMUNISTIČKU KINU!

E, da nisu luzeri komunisti, onda bi bili taliban teroristi! Kako sam ja pronosan šta rastem, ovaj, ćelavim u najnapredniju demokruciju na planeti!

ISTOVREMENO i kanadske i američke državne službe javno priznaju da nemaju (praktički) NIKAKAV nadzor nad kontrolom kvaliteta uvozne hrane!!! Zapravo, društvo tvrdi da oni svojim partnerima u Maleziji i Zanzibaru VJERUJU da su oni TAMO u konzervu ananasa doista stavili ananas, a ne, ne daj Bože hajvana, tamo neku drugu biljku. I kad to dođe na američku/kenjadsku grancu, oni provjere putne liste, na naljepnicama šareno i engleski piše ananas... i onda to ide drito na police lokalnih trgovina...

Jedan šaljivđija je priupitno (na lokalnom radiju) da ta količina toga OTKRIVENOGA otrova u psećoj i mačijoj hrani mora biti OGROMNA kad je strefila bezmalo cijeli kontinent i da je njemu baš briga za neke mačke i pse ALI ŠTA BI BILO DA SU SE KOMUNJARE NAŠALILE TAKO SA ONIM KONZERVAMA ANANASA!?

Isključilo ga OMA! Onda se slijedeći nazivatelj toga istog programa uživo nadovezo na ovoga prvog jaru pa će:

...u antiterorizam i tako to od 9/11 (2001.g.) je uloženo više no u cijeli II SVJETSKI RAT i mi na ovakav način otkrivamo da nas bilo koja korporacija može potrovat za šaku dolara!!!!

Prekinilo i njega...

Naime, Vi nikaj ne kužite - demokurcija ne voli drvene filozofe tipa e, šta bi bilo KAD bi bilo. Ne izmišljajte tamo neke teorije. A kad vas ipak strefi, mi imamo dovoljno novaca da vam platimo sve šta sud odredi. Mi ćemo čak pokupiti sa tržišta sve odvjetnike koji išta o zakonu znaju i s njim mogu. Oni koji ostanu - vama su na raspolaganju! Daklem, demokuratski i fair, a ne tamo neko nagađanje tipa đe odoše puste milijarde i tako te sitnice!

A ja baš maksuz nekad studiro u Beču. Pa se sjetjo STUDENATA koji su vozli prave pravcate luksuzne džipove. A ćaća im se nije prezivo nit Broz, a nit Tuđman. Pa sam undak odaslo elektrohaber Muji Informatičaru iz svetski manje poznate firme Skrutum Co. Kažem čoeku, sve počelo sa onim Račanom, ka zajeba prava Rvacka Generala, tambura i diže pračnu oko pišljiva četir milijuna dolara...

Mujo Skrutum oma prekino stvar i napiso mi haber otprilike vako: ja misliYo da s' ti Čwarkojed pa da s' naučjo da se bar danas niko ne žifcira za koji milijun dolara lijevo-desno! Budeš li čačko oko detaljova otkrićeš barem više stotina puta kako nisi nizagorac!

Sad: da li čwarci oli čmarci? A niJE pitanje...

A nije me nit zbunlo! Meni bečka veza ne radi zanji dvanaestak godina. Nije radila nit prije. Za bečku vezu treba imati ekološki duh: pravi zeleni duh u barenko miljardu  tih nekijeh koi meni nikako da se na prste da se zalijepe.

Bog je MILOSTIV: koja bi ja krmača biYo da se neko zahebo dat mi generalska odličja. I pristup nacjonalnoj kasi!

Vako, kad nejma čwaraka, ima interneta i - čmaraka...

A STVAR IĐE PREKO INTERNETA, KOLUMNA NAM RASTE (ISPOD) PETAAAA

Kao i vazda prije,

uz najiskrenije pozdrave

od Vlade iz Kanade.

Povratak na sadržaj www.VladimirKreca.com

Copyright © 1995 - 2006 Vladimir Kreća

All rights reserved.

This site was last updated 04/07/07