skinuto sa naslovnice Februar 25. 2009.

Dripac & abortus

...istina o lažovima ili molitva za život smrti...

...Mate Matun za ovi prošli Božić kupija pravi ranč i već mu prispjeli prvi čwarci! Zva me oma da mu izvršim strMuUčno probavanje istijeh jerbo u jeloU šutu knjigu cilu Albertansku nije naša do jednoga čwarkojeda od imena i struke ki šta sam baš ja!

Taman kad sam mu telefonira da ga pitam kako se na to njegovo brdo stiže on banija na moja vrata i viče ki zaklan: gleđaj rodijak, friški kadDlak!

Dobro, Mate, srećo moja na rate, a šta bi sa onijem čwarkovima?

KadDlak, rodijak, kadDlak! Aj, iđemo provat pa ćemo u Kauboj Štrase kod Emina na dva kila POHOVANI čwarkova! I Maraskinu šljivVovcu, štaš bolje IssaTi!?

Onda smo to sa kadDlakom odradili junački i fino nama' kod Em'na na one pohovane čwarkove. Pritantrljio nam se neki „naš“ i OMA poručio CIJELU bocu one Maraskine šljive. Tute sam itno a brez osobite žMurnosti zapazJOJ da je to junačka ljudna, karakter i takoTo. Garamt.

E, dok su stigli poovani čwarkovi (Emin je pravi Bosančeros: jes vala da ima zlatne ruke i da mu je sva hrana za desetku, al' mu je sav „taJming“ totalno Bosanski. Valjda šta „timing“ garant nejma u bosanskom riječniku...) isparila ona boca, a nas trojica već postali jarani od stoljeća prva...

Taman se Emin pojavio sa prvom tećom poovani čwarkova KAD – ovaj naš novi jaro od stoljeća prva NARUČI i drugu bocu. Cijelu! Skoči Mate Matun pa mu razdragano stisne junačku desnicu, zagrli ga tuUrbojaranski i poljubi u oba obraza! A ovaj njega i - TREĆI put!

E, ne znam kako je u Hirošimi izgledalo prvi' pet sekundi nakon šta je ona A-krmača pala na grad ali, ovo je bilo hidrogenski jasno: PAAAaa.., tiS' četnik, jeboteBog!!!!, riknu Mate ko tigar iz kante...

...prozori ipak nisu popucali...

E, kad je tih i do pet sekundi strave u tišini prošlo, otpustiše si desnice junačke a ovaj novootkriveni četnik-jaro gotovo nasmijan dosadnim stereotipom mirno sjede, nali i Mati i sebi, nazdravi mu i reče: ma kako si me samo „našo“: ja sam ti vazda četnik! Dok četkam vako dobru šljivu!

Rvacku šljivu, RVACKU!, mol'ću lipo, gotovo procvrkuta Mate dok je spuštao čašu u startegijsku poziciju za (novo) dolivanje.

...e, šta je onda bilo.., to se ne da opisati! Sjećam se da je u neka doba jaro četnik dosta uljudbenim tonom i načinom u koji evo i sada osobno VJERUJEM kaz'o i meni i Mati kako on zna ko su četnici, ali on taj nije i svojoga se Srpskoga podrijetla ne klanja nit' stidi. A, i jedna sitnica: on je ovdje rođen i nikada se nikakvom politikom nije bavio...

Sjećam se da je u neko doba OPET izmedju dviju boca došlo na red i pitanje Srba u Rvackoj. Uf, predugačka priča! Sjećam se da sam ja bio taj koji je vrisnuo da ih SVE (Srbe) treba iskorjenit iz Rvacke! Mislim da su raspravljali oko dva milijuna mogući rješenja, a nisu se mogli složit ni u čemu oko toga jedno 10tak milijuna puta! Onda sam ja pozvizdio i „predložio“ pravo i konačno rješenje...

Obojica su se SMRZLI: pa, gnjido jedna, je s' l' ti LUD!?!

...to je taj MOMENaT kada shvatiš da te se yebe za sve srborvacke odnošajove i prosto osjetiš kako ti vlastiti život gotovo pada s konca!  ...to je taj MOMENaT kada shvatiš čemu služe pelene za odrasle i zašto se to ovdje prodaje javno!  ...to je taj MOMENaT kada ti sam Bog da moć da preskočiš munju i ne prespavaš (snom viječnijem) Sunju!

...Em'ne, EM'NE!, dajder vamo DVI boce te šljive! NA MOJ RAČUN!

Muk, opet muk. OPASNI.

...Em'ne, i još DVI TEĆE tijeh poovani čwarkova! Plaćam unaprijed, samo „loži“!

Onda sam prikupio sve što sam mogao i SMOGAO da lijepo, ki naš četnik jaro, safatam bocu i natočim svima. Kad mi ruka nije zadrhtala na prvoj čaši OSJETIO sam da je smrtonosno ledeni Greenland ostao u – retrovizoru...

Nazdravismo.

Eto, brate Savo.., ma dobro STEVE jer ka svrbin ti si za me Savo 'ebo i' taj Stiv, brate moj eto porad vaki budalet'na nema sriće! Nemoš ti budaletni ništa objasniti...

Iskapi Steve-Savo-Stiv svoju rakjetnu. Pa šuti. Ka se maksuz 300% sa svim mato-rečenijem slaže.

A meni se nikako ne vrti pravi film: pa, heboUte, stalno sam tute za stolom sa njiman a nikako da se sjetim niti jednog od ove enciklopedije imena.., ma KAD SU SE UPOZNALI, KAD SU JEDAN DRUGOM IMENA KASLI...

...aj, mali, srkni još jednu, najzad se Savo Stiv obrati meni i bez prekidanja nastavi: pa, gnjido jedna opančarska KOGA BI TI KLAO!? Viđaj se kaki si šugav!

Gutnem onu šljivu ki da mi je zadnja: i Mate i Stiven su pojedinačno dvometraši. Hm, nit meni mozga nije za trošit za viđat da mi fali skoro po metra po pojedincu ispred mene: kratak sam za cijeli metar! Da imam kakvu kuburetnu MOŽDA bih se usudio nešto okolo gledati. No to bi morala biti neka pametna i artiljerijska kuburetna. A i munja brza.

Sine mi da ja možda i jesam crv, ali nećem, bolan, gnjida biti! Undak odbacim moje nasilničke impulse i udahnem. Pokušam nasuti novu rundu. Savo Stiven mi oma zaustavi ruku, uzme bocu i on naspe: ne diraj ovo više! Dok ti se ne kaže!

Mate Matun se samo s odobravanjem nasmije i zapali cigaret. OMA je uletjoj Emin: nema pušenja, GASI, zatvorće mi lokal!

Mate pogleda ki da se dvojboumijo pa baci cigaret na pod i cipelom ga zagasi: jebem i tebe i zakon.

Šta s' reko?!?

Ništa IssaMi, daj te čwarkove, ubi me ova rakija.

Onda smo popili još jednu rundu a i Mate i Stiv bulju u mene. Tute sam odlučio da ih kontranapadnem.

...koji je vama turac da sjedite tako i ispijate jednu po jednu sa GNJIDOM!?

Mali, riskiraš hebeno tuteMAČ! Jedi čwarkove kad ne moraš plovna!

Onda je na oni video-zid uletija CNN: jedna doli u USA porodila OSMORO!

Svi se anđeoski tiho i pobožno zaljepili za tu vijest! A ja bio siguran da su „šljiva“ i poovani čwarkovi epski sve zakovali na balkenjičke teme!!!

E, tu sam i sam počeo – mislit: Bože moj, Bože dragi šta je onda sigurno ako i najčvršći, najdugovječniji balkenjički mit ISPARI pred jednim CNN-om?! I to nakon četir boce domaće šljive i bar pet kili poovani čwarkova!?!

Pa, heboTE, ova mora da je neki bijojajčani – terorista, trgne me Savo Stivenov upozoravajući glas...

Mi se u Rvackoj NE bojimo terorista, ispi Mate još jednu pa nastavi: matereMi iđem u Kalvorniju da viđam tu tehnologiju! To nama u Rvackoj treba, to!

I onda kad vas bidne 10 miliona MISLIŠ da će Slavonija i turizam biti dovoljni da vas prehrane!?, nasmija se Stiv Savo ispijajući još jednu „na iskap“.

Prvo – ne zajebaji, troprstaš! Aj naspi!

...gledam, čujem i NE VJERUJEM: derani ugodno ćakulaju, pogledavaju CNN izmeđ iskapljenih čađa i SVAKI PUT kad dodirnu čwarkove jedan drugome „zavuku“ oštru kontru. Ali naglih micanja, povišenih tonova, svađe, nit traga od nekakve svađe...

...ne znam koliko je i kako trajalo. Emin me dovezao doma i pažljivo isporučio na brigu trijeznih. Kasnije sam saznao da su Mate i Stevo odlučili poć na striptiz, ali su na putu zaključili da je puno bolje svratiti u novootvoreni indijanski kasino. Znam da su obojica grdo & skupo najebali preko svake mjere jer su „prezauzeti poslovnim obvezama“ prosto zamukli i nestali sa „scene“.

Vani je lagan snijeg, jedva minus 12 i nekako kao da će proljeće. Ovoga ljeta ja ću NAJZAD dohvatiti pedesetu i baš mi je zdravo milo i drago što se ne moram plašiti nekakvih sličnih bezdušnih lokanja. Čak i uz Eminove poovane čwarkove!

Onda mi padne da je konzumiranje čwarkova u mojim godinama krajnje (barem) zdravstveno neodgovoran „sport“: samo jedna „popravka“ na umašćenom srcu košta gadno ozbiljna novca. Daklem ako 'vako nastavim NIJE čuda što me viđaju ka dripca...

...pročitam ovo gore, provjerim dvaput da li sam „sjećanja“ pribilježio najkorektnije šta sam mogao. Da ne „presolim“ njima, ne dao Bog. „Dospem“ na svoj račun drugu bocu da ispadne kako sam ja „šire ruke“. Zašto, da me ubiješ ne znam...

...možda sam ja IPAK nepopravljivi balkenjac te čak i kad je sasvim nevažno, definitivno besmisleno, iz mene izviri kako mi je najvažnije da moj bude najveći. Račun. A to je već – abortus. Zdrava razuma.

P.S.

Svinja & Valentina nisu svraćali ove godine. „Prohujalo s vihorom“ ostaje filmska klasika. Sve ostalo prohujava s kalendarom. I meni i tebi. Eno, pitaj Bush-a! A znam da to Sanader (još) ne može povirovat...

Kao i vazda prije,

uz najiskrenije pozdrave

od Vlade iz Kanade.

Povratak na sadržaj www.VladimirKreca.com

This site was last updated 02/26/09