bilo na glavnoj stranici do 17. 05. 2006.

govor ljepote & dobrote

...paz' vako - u jednom jedinom danu, tamo na Balkanu, svezanom žicom uz drvo, kondukter-general upuco bradonji u glavušu pravo rvacko zrno. I nosjo je - ki oni dalmatinac - zlatni križ oko vrata jer, Vjera je Sveta i Ona definira Rvata.

Sad malo bezveze:

... kad može kralj sa emgleskog dvora mavati "swastikom" onda je to ipak "fora" zalivena Mastikom. Grčkom.

neka je Vjera za proletera, Bog na "swastike" očito žmiri, ta grijeh nije za častnike: za SVE su krivi - oficiri!

mi smo se branili: tu i tamo TAMANILI, a ONI su genocidirali pa onda prosvirali - o pravdi i humanizmu,

neka sad šute: AKO smo griješili - SVE JE TO OSTALO U - KOMUNIZMU!

Daklem, prvo šljokneš, tek ONDA kokneš i kad se otrijezniš onda objasniš: da koja budaletna SMIJE pitati za detalje konduktere & generale!?

Mr. Zgovan Čmarkić, jr. sve ovo - a iz misterijoznih razlogova - nikada nije dovodio u razinu dileme. Jer one - ki postrojbe - ne činu dvojbe već - probleme. Mortalne (jok, nijesam pogriješio: nije MORALNE!)...

Pa, tetku li mu tetkinu - makar ona bila i iz Švicarske - da li smo ondak ostali bez svijeća? Pa ne možemo naći Čovika! Ili je prosto volja da se svijećom Čovik traži postala demode, nepraktična?

Morebitno (to ja samo procowociramm) - neprofitabilna and so DEBILNA...

Besmisao ideologiziranja neoprani zubala, epskoga lokanja & legendarnog & bjesomučnog psovanja, NASILJA U SVAKODNEVNOM PRIVATNOM životu je TVRDO zaštitni znak balkenjskijeh junačina iz SVIH RATOVA!

I ondak im tamo neki mir smeta ki Baba Roga!

Ovdje u Kalgariju jema jedan Zlatko Tomičić. Sa onim časnim književnikom Zlatkom Tomičićem nejma nike veze. Ali mu ne fali para. I patriotskih, oprostite DOMOLJUBNIH osjećajova emocijonalnih. Nije niti pomislio barem čestitati svome imenjaku TREĆU nominaciju za onu pravu pravcatu Nobelovu nagradu...

Kuj će sad JAVNO sa još ponekijem detaljčićom!? Ja bogumi neću. Te domoljubce NIKADA ne košta ništa da nadju vremena i da te sprde ki budalu. Sve u cilju "obrane časti & tisućljećne predziđem kulture". Interesantno za te aktivnosti im NIKAD nije falilo ni vremena, ni nofca; nikad se na tomu nisu umorili, ne do Bog glas spustili...

Pa se ondak ne moraš pitati kako nas u svijetu u roku "britva" i znaYU and poznaYU. Koliko god to nekom drago bilo!

Jo, šta volidem pisati o dragostima!

A nije da nisam probo. Više puta. Samo da znam kako - stati. Sa vakijem dragostima.

Eno se "otkriva" kako ima šušmulja i u rvackijem brodogradilištima. Čudno! A još niđe nisam pročito da je neko, recimo, uporedio rvacku brodogradnju iz - jopet, recimo - 1989te i 1999te. Ili - tako to. Ondak bi neko to morao objasniti.

Vako UDBA, srbokomunjare, gubonostalgičari i turboCajke. U - Zagrebu.

To ondak kreira plodno tlo za veću produktivnost i bolju poziciju na svjetskom tržištu, a strani partneri samo pohrlu da od nas poručuYU. Jerbo nam automacki više vjeruYU!

Mašallah! Kojoga li paklena plana!

Nisam pročitao odavna kako nam napadaju i ocrnjuju našu Svetu Vjeru. Ali jesam pročitao kako se i sami Biskupi žalu da je opasnost u medijima i na internetu! A oni će najprvo lustrirat - svoje članstvo. Ono profesionalno.

Tako se gradi kultura jedne civilizacije. Opaka ideja. Nova raspeća će sigurno začepit (bez)brojne gubice. Sa - ulice...

Nova tamanjenja neistomišljenika su garantirani garant da ćemo već sutra biti MONOLITNI ki granit! I ondak će nam OSVANIT!

Meneme hebede ČINJENICA da svaki put kad neko upali neko svjetlo na Balkanu mastan broj nevinih biva - spržen, urnisan.

No, a zar Vam Đrorđivoje Bušmansky nije već objasnil kako cilj opravdava sredstva? Ša!?, jok Makijaveli i bratija! Jok, ak' niste razmeli to je tzv. koljatiratelana šteta...

Ovđe moram podvući kako sam se rad nagledal one Olivudske SER i JE "Untouchables". Ali - to je već - arheologija.

Kod naske tamo na Balkanu svaki novi rat eksponencijalno namnoži barenko 100 - 200 untouchables. Famigllias...

Ostali, Bože moj, su - ostali. Ostali da čekaYU. Novi rat, ovaj - priliku, zgodu, "situaciju"...

Evo sam se sjetijo kako sam bijo propitivan - a nakon pomena na ovim stranicama da jedan čovac ovdje u Kalgariju jema doma Titnu sliku u kući - a da okuda ja to znam i tako to.

Ja nisam brojio ni Antišine nit Titne slike. Ali, strefilo se da me povuklo za rukav da me "upozori" da s kim se družim.

A ja čovika viđo prvi put. I slučajno se zadržali u generalnoj brbljanciji uz kavu oko deset minuta. Na javnom mjestu. Oma je stigo dušobrižnik da signalizira - OPASNOST. To što me nikad niko nije zaštitio od lošoga poslovnoga poteza i neke STVARNE opasnosti - na stranu, nije u trendu; ali - ako je ideološko zagađenje na pomolu ONDA se to mora SVIM SILAMA prepriječit. SPAŠAVAJ, AKO BOGA ZNADEŠ!!!

Daltonizam je nervacko nešto. Stoposto! Okud ondak nekuj more priupitnut zašto mi u nekoj morebitnoj slici nekoga u sasvim privatnom stanu na kraju divljoga zapada možemo, dapače MORAMO vidit imanentnu and grozomornu nacjonalnu OPASNOST!?!

Rodijak, UDBA ne miruje. Dok se cajki podviruje.

Dajder, mali, još jednu ljutu, issati!

Svijet nas ne razumije. Jerbo ih je Žid zaludija novcem i prevarom. A pri toga su gobosloveni and komunjare koristili njizine metode and potporu. Dok ih nismo sprdli. I sad se samo žalu. Dok mi cvjetamo. Mandrljaju neke međunarodne sudove, umanitarce i tako te prokockowacije. Svi su oni smislili da nam zasole & zgorčaYu samo mi sami sebi šećerimo.

I tu nikaj nelogičnega nejma: evo da i ona narodna kaže da se za dobrijem konjom prašina diže.

I tako to.

MeniMI je OZBILJAN problem jedno bezvezno pitanje: KOJOM KONJU PRAŠINA DOBRO ČINI? Ili treba? Ali, ja sam breskičmenjak na putu da se razvijem u bezkralježnjaka. I ondak to morebitno postane REVolucia.

Bolje: Darwin je kontrasproću Istine. Ondak ja ne mogu tamo evoluirati. Jerbo vjerujem da je Istina - RELEVANTNA. Ma kakva bila. A i Bog je NE KRIJE: kad-tad samo izroni ki visibaba u veljači februarskoj...

Tonči Kerum je Otac Berekina. A skončao je - po mnogima PRERANO - prije samo četiri ljeta. Ne mali broj njizi tek danas uočava da on NIJE bio niti UDBA, niti gubonostalgičarski uljez. Sve veći broj je onih koji ga se prisjećaju kao Velikana i splitske i Hrvatske ali i Ljudske VELIČINE.

Robert Marić je za ove stranice ustupio svoj originalni nekrolog iz 2002ge. Navratite, pročitajte. Neće Vam biti potrebna svijeća.

Da prepoznate Čovjeka. Zapravo - u ovom slučaju - barem DVA..

Govor ljepote i dobrote. Eto, i to nam se - ponekad - desi. Štaš sad!?!

Hvala, kao i vazda prije,

uz najiskrenije pozdrave

    od Vlade iz Kanade.

Povratak na sadržaj www.VladimirKreca.com

This site was last updated 05/17/06