Objavljeno - dp. 2004.

japajananija...

nisam "pobjegao" kako mi već "prišiva" više emaila ovih zadnjih tjedana - desi se i meni ljeto pa zalutam u planine jerbo je snijeg iza "prve okuke". Evo već ovoga vikenda stiže prvo - još uvijek prihvatljivo - ali hlađenje. Ovaj prošli vikend je bilo branje jagoda. Sigurno zadnje ove sezone. Sasvim neočekivano "naletio" sam na čak tri grizlija i sve to "uhvatio" mojom kamerom.

perpendikularium

(a ko bi to moga objasnit!)

čuda interneta...

ništa nova ako rečen da je na internetu gotovo sve moguće. Evo

E moj prijatelju,

Moj kardiolog ima 70 i kusur godina, puši ko lokomotiva, prije godinu-dvije imao rak pluća, izvukli mu pola, i sad s onom preostalom polovicom uvlači li uvlači (dim). Otprilike isto mi i on kaže. Evo naš dijalog od prekjučer:

ON: Jesam ti rekao da moras prestati puštiti? Jesam. Barem to.

JA: Nisi mi rekao da prestanem, nego da smanjim...

ON: Isti kurac, ako ne možeš prestati. Dakle, moraš...

JA: Smanjiti...

ON: Prestati, jer si toliki idiot da ne možeš smanjiti, a da o fizičikim aktivnostima i ne govorim...

JA: Fizičke aktivnosti su vrlo relativan pojam...

ON: Ali je zato tvoj idiotizam apsolutnog karaktera...

JA: Dobro, zaboravi da si liječnik...

ON: Kako da zaboravim što sam...

JA: Najlakše na ovim prostorima...

ON: A, zajebi. Nećeš me uvući u svoje retoričke papazjanije...

JA: Sjeti se da si samo čovjek...

ON (vrlo oprezno): Ovo mi je već sumnjivo, čim spominješ čovjecnost, ali, dobro, kaži što hoćeš...

JA: Prvo, otkud ti kredibilitet da ti, takav kakav jesi, dociraš o nepušenju...

ON: Ja sam liječnik... Aha, sada sam samo čovjek. Dobro, je li ja tebi govorim kako ćeš napisati knjigu ili ugovor? Ne govorim, dabome. Dakle, kažem samo ono sto kao liječnik... Dobro, jebi ga, ne znam više prestati biti liječnik...

JA: Ni ja ono drugo, što god to bilo. Da skratimo, što bi ti napravio na mom mjestu? Prijateljski te pitam.

ON: Ja? Pa, ovaj... Ja? Ne mogu vjerovati da ću sad reći ono što ću reći. Pacijentu. Dobro, ti nisi pacijent. Barem ne normalan pacijent. Dakle, možeš živjeti ovako kao i dosada, ne paziti na ništa i dogurati od 60-65 godina, a možeš živjeti kao biljka i paziti na sve i dogurati do 70-75 godina starosti. Eto, ti biraj. Znam, izabrao si.

Svima Vama, sa svih strana, u ime autora i moje personalno ime iskreno zahvaljujem na interesu za ove stranice. Nećemo sad stati, još puno "sočnoga" štiva čeka da Vas iznenadi, obraduje, isprovocira ali i nasmije.

Vladimir Kreća, Calgary 2004

U medjuvremenu moja filmska radionica je kompletno opremljena i veći dio tih fantastičnih snimaka već prije prvog snijega će biti na ovim stranicama.

Istovremeno brilijantni R. Marić je obećao mnoštvo "morskih" fotografija sa dalekog ali toplog Jadrana pa će i to uskoro pod Vaše mouse-klikove...

Neki su se ozbiljno uvrijedili šta "mlatim" sa pojmom (oliti, ak baš više voliš - sintagmom) Kalgarijanski Balkanoidi. Nisam ciljao uvredu. Ali - jesam ciljao.

Evo primjera - večera na mojoj terasi. Jedemo sardine iz Komiže, brojimo kineske čačkalice od 99 centi i maštamo kako bi bilo lijepo biti ožderan and nalokan. Kad - odjednom - neko na vratima. Nije Mick Šibenick ali jest njegov jaro iz Petrinje. One kod Stiska. Kaže da je čuja da sam u školi i da zna kako su svi školarci ako ne tupavi da sa pedeset muljaju po knjigama a ono sigurno gladni. Ma, baš ti fala, rodijače ko bi se ikad mogao toga sjetiti, vrisnem u histeričnoj sreći otkrivenoga na djelu i pozovem ga unutra.

Bilo kave. Oće. I doda ko za sebe - ma, nema u kući čouka kad se samo kava pije. Pogledam ga a on - ma, to ja o ovim pederima. Kojima?! A on se samo nako šeretski nasmije kao mi smo MI, a oni su ONI i položi neku kesu na sto pa junački šane meni - dalje prste od ovoga žderonjo, nabiguzjo jedna ovo je za malu a ne za tebe!

Dođe i ona a ondak on izvede cijeli učevni ritual sa izvlačenjem paketa iz plastične kese.

E, kad je bilo otvoreno i meni se razvukao osmijeh čarni - rodjo pa to je kraljevska torta! Prava, pravcata esterhazijeva slastica!

E, tu je temperatura pala na jedno minus pedeset, čouk udahno duboko pa mi ispod oka mrkla "opali" jednu revolucionarnu (koju iz higijenskih razloga izostavljam u ovome tekstu) i - kad se malo pribro - reče:

Znaš li ti masna nulo od karatera ko je bijo taj tvoj esterkasi?! A!!!

Znam da smo se sa tim istim esterkasim sočno nasladjivali u Beču kad god je bilo para...

Ama stoko bezrepa, nemoj mene zajebavat! Znaš li ti ko je on bio?

Teško da je bio Rus, ali ja ne znam kako se ova torta drugačije zove...

Onda je uslijedilo povijesno učevanje (ni pet minuta preko dva živa sata) kako je taj esterkazi ugnjetavao Našeg Čouka i kako ni Itler nije bijo tako krvoločan and genetski zagađen ka taj esterkazi i tako to, pa onda još malo detalja i provjera znanja i nemoj da ja to njemu ikad više ponovim jerbo će mi rebra letiti preko kuće, a vakoj pizdi od čovika više u kuću i neće uć jerbo je to brlog kad već piva nejma.

Ona moja već pri kraju tog izlaganja odnekud našla piva pa se on smirio. Onda me nakon petg piva izljubio pa mi šapno kako ja pojma nejmam šta Kalgari misli/govori o meni i da bi itno treba prestat srati po internetu jer previše smrdim na komunjarsko kopile i druge slične "mirise" a i gubim šansu za poso. Dobro plaćen poso. Pojma nejmam kako sam se zajebo...

Nije mi žao što sam otvorio vrata.

Žao mi je što im se ranije nisam zgadio i što nisam izdašnije smrdio pa da me ne vole ni vidit. Intelektualcima toga profila sve nivoe dirigira količina maligana usred bilo čijeg stana. A i kafea.

Ovoga ljeta sam vidio jednoga od tih kako u nekom kafiću objašnjava "nacjonalnu povjest". Kaže kako su komunjare i partizani sve zajebali. Na vrlo lošem engleskom.  A ondak ga ovaj kanadski (pravi kanadjanin) priupita a da sa kim je Pavelić bija u savezu tijekom rata. Ondak ovaj naš rodijek opali SA ČERČILOM! A kanadjanin mu naruči pivušu i reče - ma, vidi, ja cijelo vrijeme vjerovo da je Tito bio kontra Itlera! A, vidiš, kako mi ti objasni - nije.

Jes, jeba im pas mater srbokomunjarsku!

Nisam vidio kraj toga "druženja" niti patio zbog toga. Znam da sam ranije permanentno - izmedju ostalih - slušao i onu žalopojku o židovima, masonima i MMFu. Svima pizda materina! A onda, ili gotovo istovremeno - em nam ne daju kredita, a kad daju onda zapapre kamate! Ma vidi ti ološa i derikoža...

Postalo Vam mučno?

Eto, iz tih korijena sam ja razvio mojega Balkanoida. Ja nikada nisam rekao da su svi ljudi sa tih prostora koje samo ovdje pomenuo ovakvi ALI jedan tužno veliki broj njih je "cementiran"...

Zaludu kompjutori, kadilaci i po kilometra velki telelevizori. Zaludu i svi dolari ove planete. Svi procesi su na visini (preopterećene) jetre i kvit!

A što se mene tiče,

Idemo dalje.

Uell, kao i vazda prije,

sasvim lično & internetično 

iz Kanade od Vašega Vlade.

Povratak na sadržaj www.VladimirKreca.com

This site was last updated 04/26/06