skinuto sa naslovnice 05. janvarja 2007.

na umoru 2006te

*****moja draga nejma sarkofaga*****

Evo je krepaje! Ropće kašljucajući kadilake & kandahare ki moja pokojna baka špice od lubenice.

Dviiljadetisućuišesta odapinje ki iskorišten guz-papir niz začepljenu kanalizaciju. Zna da je bivša, a kezi se jerbo njojzin duh ne pomišlja posustat. Kezi se razvratno kad viđa i ćuti kako je betonitala puno onoga što je trebalo cvitat ki ljucko, da ne rečen umantarno.., a sve je tako glatko betonirala, pa sad tek u nekim slijedećim vijekovima kroz neku pukotinu možda izraste štagod korova.

Cvijeće jok, nikako! Šta će svitu neko mirišljivo i raznobojno cviće & pizdarije kad stvar more bit u glatkim betonjarskim kockama. Koje se po potrebi lahko koriste ki parking, a undak i škola. Kad zatreba. Prije svega JEDNODIMENZIJALNOST & STANDARDIZACIJA poradi multinamjenska korištenja. Kojo donosi novac. A sos nofcom su SVI ljudovi srećni. To je ta UNITARISTIČKA, ovaj ujedinjavajuća idejeja – KEKA, KEŠ, NOFAC, rodijak. I kad svi jemamo novca undak smo SVI sretni.

Ama, čouče, pa to mi skoro liči na onu staljinovu (dobro, Neki Bradonja iz te bratije!) da kad prozvodnja mercedesa poraste do ludila undak će svako imat mercedes. Pa će se tek tada neki počet tuć za fiće...

HembaTE, pa kad sam onomad plaćo onu RADNICU isto mi je rekla gospon, za dovoljno dolarova, morete mi ispunit svaku rupu. Ako dodate samo još „dvije kraljice“ (40 dolarova ođe, lokalno) undak i ja vami pokoju rupu mogu popunit.

Ajme, sinila mi idejeja – evo mi oni g. Čmarkić reka da mi jest glava ki polovnjak CIJELI ali da je – ŠUPLJA. OMA sam joj to reka očekivajući da će me pitat a kuj ti je taj g. Zgovan Čmarkić. A – nije. Rekla mi je da TE rupe ona ne more popunit. No, sa dovoljno nofca ta rupa more bit maskirana u SVJECKU SLAVU!

Ništa nisam skužjo. A ona je tanahno pušla i nije previše pljuckala. Pa mi jopet bilo nekako drago...

Evo da čujen i g. Čmarkića: da ko b' TEBI pušjo za džaba!

E, lipi moj Zgovane g. Čmarkiću, najprin da ti rečen Čestit Božić. Nadam se da te ovijeh pretilih praznika  pusti čvarci i pivuša nisu spustili na visinu moga šlica. A da si nekin slučajom tamo prismrdija ZNA bi da taki para – NEJMA, bolan bre! Možda je mazohizam (sve) popularniji u ova moderna vremena, no budala tega kalibra definitivno NEJMA! Ako se i puši (negdje, nekome) undak je poradi gušta i promidžbe.., ama šta ja ovdi oću naprc.., ovaj nacrtat!?!

Amerikancovi već petu godnu gudale kako smo svi skupa nehebali od onijeh bradonja šta nikako neću bit kršćanovi. Čak je i Papa reka kako samo muslimske bradonje koljaše poradi vjere. Kršćanstvo ima lipe i čiste rukce. Od križarskih ratova (kojim se gušila pobuna srednjovjekih prakomunjara & uniTITArista) pa sve do onomad „nebeska anđela“ vlč.pl. Ante Pavelića (crkveno proglašenje u jednoj od važnijih zagrebačkih katedrala, onomad /2001. pa i kojiput RANIJE/).

Undak je Papa odjezdio u Tursku. Da brže-bolje objasni Turčinovima kako i' sve redom volide i da mu se ki davno srednjevjekom čoviku predavanje okliznilo na tekst iz iljadutisućupetstoineke. A u kojo vrime kršćanovi nisu imali nožova kolko Buš ima danas nojova...

CNN sve to uokvirjo u –da prostiš- happening sa zaključkom kako smo svi veseli i sretni ali IPAK džamije ki stadjon u Rimu, a nijedne notre dame u Kandaharu! Pa kako to more bit demokracki, čudu se intenzivno. A okad je demokrucija zajahala po Kandaharu i okolnim selendrama proizvodnja droguše se UTROSTRUČILA. Kad demokrucijski vojnikovi spavaju UNDAK bradonje sa brda siđu i siju mak na konac. A ništa ne vidu. Ni oni, još manje ovi drugi. Kad se probudu. I unda kad je roba sazrila HEB GA, tržište je tržište, dolar dolar i „stvar“ putuje. Svitom putuje. Da se svit (ob)raduje!

Kake veze sad to jema sos širenjem demokrucije?! Koja je baš ono definitivno JEDINA ideologije koja neće dobit novi USA desant na svoje vratove. Ako SAMO pita amerkancove šta i kako pušit. I tek UNDAK  podržat Papu da ljetuje u Turskoj...

Je, još je 1999te u jesen na mojoj terasi g. Čmarkić lipo reka kako je statistika TURAC. Da joj mogu virovat samo budaletne ki ja i pokoja ameba.

Evo se moran složit: čita san da te brojke, OK – statistike govoru kako je broj ljudova (je l' to treba naglasit MLAĐAHAN SVIT, mahom) koji su otegli papke poradi intenzivnijeoga užiživanja droge MONSTRUOZNE. I DOSLOVCE INTERNACJONALNE, PLANETARNE: nejma gotovo države and državice na planeti u kojoj mlađahan svijet ne ispopuši PREVIŠE droge.

Nisam se bavijo sa tim tzv. koljilateralno detaljima kao što je porast mirnodopskog kriminala, rastur cijelih familija i patetično njakanje okolu izgubljenih POTENCIJALA; međutizi uporedio sam brojke drogom pokokanih ove 2006. i brojke ratom upokojenih. Ajme, mora san tražti očale od moje male! NIKAKO nisam moga skontat: dvi brojke a milijun pitanja!

Kad sam otpušio, nazva san mog susida. Školovan čovik, govori emgleski, a ni slova rvacka ne zna! Eto, heb ga! A predaje na lokalnom YUniversiti. Tamo neku antrapalogiYU. Je, postariji je. Čim je viđa, nasmija se! Beštija od čovika!

Uma sam ga presika onim pravin balkenjskin pogledom pivskim i pita jasno da ima l' čvaraka.

Da šta s' to pa ČVARCI!?!

Palo mi na pamet da on možda nije ona skrivena muslimska ćelija, spavač, kako i' vole zvati CNN-ovci and ekipa. Onda, kad sam već tutekarce da ne iđen žedan zvat CIA i ekipu ODLUČIN provjerit moje nalazove:

Da stari, jema l' koja pivuša u tvoju kuću?

A, to! Ma šta ne reče?! Eno ti cili šank pa biraj...

MORO sam se vratit na one dvi brojke. Čim je viđa, OPET se – nasmija! Ki da sam mu pokaza ovu novu vegetinu reklamu!

Ma prdonjo jedan, šta je smišno?

Vlad, take it easy! Blend in and you'll get to nice retirement...

Ma šta mi oš reć stari prdonjo?!? A isto već otvaram treću bocu. Svidla mi se etiketa, pa da viđam je l' tako zlatan i okus...

Prekinila nas ona moja. A isto ona zna te jezikove. Pa i Rvacki. Koji joj triba SAMO poradi meneME. Kaže, evo ti lipi moj muškobanjasti balkenjčino i peta boca. Ova je platinasta. Barem su je tako ofarbali. Gucaj! Čovik ti je lipo reka da ne piškiš uz vjetar! Da te brojke ikom išta znače ne samo CNN već bi i običan svijet o tome i razgovara, pa i nešto učinija. Vako, čačkanjem tijeh vazda istih stanja spašćeš sa čvarkonosnih granja i nikuj te neće pozvat ne samo za novu godnu, već niti na jedan party u gradu.

Ma, BOGATI?!?, dreknem otvarajuć sad već valjda sedmu bocu; a ko ste to VI da sve tako lipo i sigurno znate!?!

Sa onim lijepim i olivudskim osmjehom, bez imalo uzbuđenja, moj civilizirani & demokuratski susid USKOČI sa nečim kao: Vlad, ja sam to pušija koncem šezdesetih. I VIROVA SVOJIJEN OČIMA. A kad je vanka palo na minus 40 i dublje, ukazalo mi se da MOJA koža neće izdržat. Pa sam počo pivat pisme demokuratske. I šutit kad mi nikuj pivanje ne traži. To je GUD recept za gud život. Samo ponavljaš i lipo se naučiš ljubazno nasmišit sa vazda pozitivne riči koje nikoga poimence ne diraju...

Eto sam se zamislija (a i onaj miks pića me usporija. Ali SAMO u jezičnom junaštvu!) pa mi došlo kako on ipak morebit ZNA šta govori: kad CNN nekaj reče onda je to tako. Ako nije treba ti pet puta jači Pentagon da bi te uopće neko posluša, kamoli pogleda. Hmm, dakle šutiš, smijuljiš se, staž iđe i svi sretni.., a talibani će najebat garamt! I ondak će avijonovi besplatno i bez antiterorističkih mambo-džambosa nosit vesele kršćanove na hadž u katedrale od Kandahara do Bagdada, pa i šire. Zašto ne i do Pekinga? Nije li krajnje vrijeme da se i Kinezovi obrnu Bogu Jedinome koji nikad ruke nije okrvarija ki oni muslimovi?

Eto, sad mi je jasno. Kako je jedan Staljin bija i osta jadan AMATER. Ništa, bolan bre, brez tehnologije u demokruciji! Milina me obuzela, mala, dajder malo i tega vrancuskog brbljona boggati.., pa ko da sam mu pomislija zahvalit ALI –čim sam srkno taj vrancuski brbljon- vratila mi se rodna gruda balkenjska u grudi and u glavušu:

Je, svaka Vam je na mistu, moj suside.., no je moja baka još davno rekla JEBEŠ KUĆU BREZ ČVARAKA. Pred Novu godnu...

Evo pogledajte kroz prozor: 2006ta skapava. To i ja viđam. Istom mi se priviđa onaj Đoka Orlović kako se smije odozdo iz groba ladna i ljubazno ponavlja NIKAJ TI, STOKO SITNA ZUBA, NE VIĐAŠ. NIŠTA NIKAD NEĆEŠ NI VIDJETI. Osim – čvaraka...

Onda pogledam oko sebe: ona moja ki Kleopatra! Jema sve: i lipotu i dobrotu, ki kraljca! Moja draga. MOJA draga. MOJA DRAGA!!!! A nismo išli na Havajajove već sedamnaest ljeta! Ma, đe to ima!? Jest, podigli smo istorijsku kolekciju kreditova. I margarin smo kupli na kredit, ovaj.., kreditnu karticu, ALI nikad zimovanje na Havajajcima..., hmm, moja draga nejma (ni) sarkofaga. Mi na rate uplaćujemo i svoj pokop. Da nasljednici ne moraju. Dizat nove kredite...

SAD ZNATE kuj je kriv – komunjare i muslimovi! Kad se ta gamad obriše sa lica zemaljskoga tek tada ćete znati kuj vas je jašio i zašto je demonkurcija kašljucala VAŠ krv i znoj, zašto je VAŠ šef morao baš vas da iscijedi do zadnje mrvice besmisla i zašto U GRADNJI demonkrucije NEMA MJESTA nekome Vašemu POJEDINAČNOMU mišljenju. I zašto je kolhoz isti turac ki i demonkrucija. Samo što kolhoz nikad nije jema toliko kadilaka i F16, još manje bar pola CNNa...

Šta, 2006ta?! Ma, bogati! Je, jemamo kompjutorove. Ni toga nije bilo prije. Sad moremo i drkat na daljinski. Ludlo!

... je l' IKO trijezan? Nije! E, taako, taaako lipi moji. Nova je godna. A stanje je – staro. Prastaro, rekao bih. Evo da viđam kako neki naziru i kraj. Kamena doba.

Ja nazirem novu bocu. Preko brda. Čvaraka...

Kao i vazda prije

uz najiskrenije pozdrave

    od Vlade iz Kanade.

Povratak na sadržaj www.VladimirKreca.com

This site was last updated 01/05/07