bilo na glavnoj stranici do 27. 05. 2006.

garamt dosadno: ogledalce zrcalno

...kaže mi jučera jedan ozbiljan čovac a da je l' ja kad pogledam u ogledalce. Oma sam mu kontrasprotivjo - nejma ti rodjak kod mene doma niko tamo ogledalce! Ha! Da sa zna.

Undak on mene jopet ljubazno pita  a da na kojega se turčina gledam kad se brijen. E, tutekarce mi je upallo PA ON PITA ZA ZRCALO, OGLEDALO MU NJEGOVO!

Joj što sam ja pametan. Samo kad oću. A kad oću onda je i mene stra strašni da šta sve neću znati i reći, uuuuu.. itd.

Mene ipak ne zovu na prijeme gore na emgleski kraljevski dvor. Čudo, mora da su zaboravili pregledati one liste najpametnijih pametnjakovića. Meni to nije smetalo da primjetim kako se mlađahni prinčevi emgleskoga dvora and krune zdravo živo zajebaju sa swastikom (i onim šta uz "to" iđe). Ako mislite da sam dosadan - u pravu ste. I baš zato ću dodati da ovaj pomenuti emgleski princ nije niti prvi, a još manje zanji emgleski kraljevski princ koji se "zajebaje" sa - swastikom..

A na brdovitom Balkanu SERBIA ostala, bre, brez mora! U Rvackoj štampen (emgleski STISAK oli nacjonalni print; npr. Večernjak i sl.) masa neobrijanih slika and kokardi. Ja mislijo da su Rvati privatli četnikizam za nacjonalnu religju: hebo te kiša pa tolko neobrijani njuški na naslovnim stranicamma gotovo svijeh Rvackijeh nouna ne može ništa do ne preplašit. Šta su urednici tijeh nouna ciljali, ostaje mrklom taynom mračnom ali, da im se masu neobrijani njuški sviđa, e, dabome im se sviđa! Čak ni guza one sisate Andersonove nije uveseljavala ODJEDNOM sa tolikog broja naslovnica.

Ali - to je guza, a ovo su NJUŠKE, brale; njuške NEOBRIJANE...

Ošla i Crna Gora u "samostalce". Evala, vijest. Mada moram ozbiljno čestitati jerbo (barem dosad) izgleda da je sve ispalo brez krv and gofna.

Rvacka radost ovijem (duuugo)OČEKIVANIM "fenomenom" vrlo brzo se oladila: primjetilo se da čak i naplata ratne štete nije danas što je jučera bila, primjetilo se da Jevropa ne hebede kuj kojega volide oli mrzide pa ako se nekuj oće zvati država onda se MORA i PONAŠATI ki država, hebem li im euroudruge and standardove...

Naslovnice svijeh Rvackih nouna su već u roku oma sutradan ponovo bile - glatko obrijane. Istina, neke njuške su - ostale...

Ja čitam prijedlog teksta za Bosansku Himnu. Ne vjerujem da je to pogodilo mene mlada i nećelava, a nevina stoposto.

Kaže mi čouk eno Švabe dolaze (u Bosnu, ali i okolo Bosne) svako malo i otkriju grobnicu ovu i onu, sve skupa jebeš Aušvic i Dahau na kvadrat evo će za godnu koju svi u svijetu saznat da su titni partizani bili najveći krvoloci koji su ikada odali ovom i okolnim planetama.

Nema kurca koji oni (TP - titni partizani) nisu priklali kosom i srpom, a i čekićem kad se stiglo. Napadali su ne samo uredovnim danom već i za vrijeme praznika Vermahta koji oni nisu hebavali nit za suvu (ali DOBRU suvu) šljivu! Pa ti monstrumi su napadali i za vrijeme kiše, ujutro, naveče ali i iza ponoća. Nikad da se najave ko gospoda, već seljačine jedne, čim je neke prilike napadnu i otmu i tako to.

Čitam onu imnu i slušam čouka. Eto da nisam mislijo: Švabe su bile uglađen svijet - dođu, pobiju one šta se bune, onima koji ih šćedoše služiti dodijeliše koncetracione logore i prednost u lokalnim silovanjima, pljačkama i propovjedanju viših religija and nacija/rasa.., i tako to: čist business, nike politike i tako te pizdarije koje su TP (titni partizani) sijali okolo i srpom i čekićom hebem li ji u BiJ (bractvo i Jedinstvo)!

Ja sam čeko da se i zanja komponenta te BiJ ideje raspane pa ondak otkrijem ZAŠTO smo nahebali kako smo nahebali: TP (titni partizani) su krivi. Da smo se oma svi naguzli Itleru i drugim oslobodiocima and osloboditeljima sve bi nam kose i srpovi bili na broju, čekiće i da ne pominjem i tu bi priča postala BAJKA.

Jedino mi je škakljivo pomisliti koji bi nam turac u te naše Itlerovski loyalne guze namečio onaj Truman 1945.?

E, da je umjesto Trumana bijo ovaj Buš mlađi...

TP - bez imalo šale - dolaze pred sud strašni i sve druge sudove. To je dobro. Ustaše i četnici bez imalo straha (od Boga, ili ikog pametnoga) izvlače svoje trofeje (iz onoga rata) i propovjedaju ISTO što su propovjedali 1939te, 1940te.

Kad sam ja imo devetnest ljeta svojoga života već sam plovjo na brodovima one šugoslovenske ali Ratne Mornarice. Voljo sam Reurokrem. Makar je bio iz njiovoga Milanovca. Gornjoga oli donjoga, reurokrem je bio UUUoalaMLJAC!

To je bilo po komadima: vako - jedno vojno grlo, jedna marenda, jedan (JOK DVA!) reurokrema. A ja vazda šćeo barem TRI. Reurokrema. Slatko, štaš...

Jednom prilikom sam "smuvao" malo više od tri. reurokrema. Počastio sam SAMO svoga najboljoga jaru ŠM (atresa, danaske nepoznata).

Sačekalo me i pozvalo u komandu. Rekli su mi u detalj (znali su moju operaciju reurokrem boje od mene) zašto sam pozvan tamo i ondak dali slobodan izlazak. Da odem u grad. I kupim SVOJIM NOVCEM dvostruko od onoga što sam "mazdrkno"...

dvadesetsedam godina kasnije ja pišem ovaj DOSADNI zbrljopis. Crna Gora je otišla, a ustaše i četnici NISU. Odjednom su primjetili da su sitniji no ikada. Čak bi podržali i TP. Ali, toga filma nit na pomolu. Osjetili su da su sitni. Samo osjetili.

Podmuklo dodvoravanje i mućke na zicera su vas svele na dimenzije kojima ste ste vazda dičili i bočili na svijet. Kuda sad?

...mene je Njegoš stizao u nekim "lijenim" kavanama i vazda pod "gasom" (a ovo nije prikurnjak tamo nekom "plinu", kojoga je BILO) sve dok jednom - na vakultetu u Beču - nisam odlušijo da i TRIJEZAN, za dana bijela, pročitam nešto o tome velikanu.

Šokiralo me, puno je vremena provodio u sjevernoj Italiji. A taj mu provod NIMALO junački ne bijaše.

Crna Gora je neodvisna. Jedva čekam Montenegrian Pride Parade.

Svima Vama koji trijezni pokušavate nešto shvatiti ili uraditi preporučam ITNO sklanjanje u ladovinu i karlovačko ili sličnu medovinu...

Hvala, kao i vazda prije,

uz najiskrenije pozdrave

    od Vlade iz Kanade.

Povratak na sadržaj www.VladimirKreca.com

This site was last updated 06/05/06