Objavljeno - 20 decembra 2002

Opet praznici

 

ne pada mi na pamet da pokušam odapeti neku važnu ili, ne daj Bože, pametnu riječ. Odmako se i ja dva pedlja od puberteta!

Metereologija - na divljem zapadu gotovo da nejma snijega, dani sunčani i topli (cijeli decembar dnevne temperature ne silaze ispod minus deset!), padavine usahle.

Transport - vozikamo se okolo u kantama koje bi i sam do prije neku godinu nazvao s ponosom luksuz. Jesam li već negdje zapisao da nisam ponosan na luksuz?

Stan - živimo u kući od nešto više od 150 "kvadrata" koja je naša i sasvim "gotova". Naime - sve je završeno, opremljeno, gotovo novo i u punoj funkciji. Samo ove godine cijena naše kuće je porasla oko 30 000 zelenih.

Zdravlje - nisam se opio ima još od Beča. Sram me je to napisati. Ne gucam pilule za raspoloženje pa me često pitaju a da li mi štogod fali. Da, kažem ja oma - kovčeg. I karta u jednom pravcu. Nepovratnom

Financije - ulazi dovoljno, izlazi previše. Uglavnom, mada sasvim misteriozno - stvar je pod kontrolom i neminovna ekspanzija kuca na naša vrata.

Politika - sport luzera, kukavica, prevaranata i nikogovića. Definitivno nisam član kluba. Kako god se okrene.

Sport - ne mogu sebi oprostiti što sam gledao kako tetovirani četnik slavi svjetsku titulu. Sramota za sport. Sramota za mene.

Poljoprivreda - tu bi moj seljačina našao sebe. No, nema invitation.

Seks - sasvim privatno pitanje. ili - aktivnost. Ja to, onako, sa strane. Ponekad. I dalje sam najveći seksualni - lažov.

Ljubav - zamagljena & zasmrdjena iluzijama novovjekovnih prevaranata. Hvala Bogu što sam tako davno (i ponosno sretno) odživio svoj puni pravi pubertet.

Ostalo - kada se otrijeznite od svih Vaših prazničkih veselja ja ću opet biti ovdje. Sa novim & starim lupotinama.

U međuvremenu internetično & patetično, uell - i sasvim lično,

vazda veselo i sretno,

      iz Kanade od Vašega Vlade.

Povratak na sadržaj www.VladimirKreca.com

This site was last updated 04/26/06