skinuto sa naslovnice Mart 23. 2008.

08 marta...

...sram NEispričam..

...dragi moj webonautičaru, UMOLJAVAM Te da ovaj članak (u cijelosti prenesen sa Wikipedia.com!) pročitaš polako i do kraja. Vrijedi.

Međunarodni dan žena

From Wikipedia

Međunarodni dan žena (skraćeno Dan žena) se obilježava 08. marta. svake godine. Tog dana se slave ekonomska, politička i društvena dostignuća pripadnika ženskog spola. Prvi Dan žena se slavio 28.2. 1909. u SAD temeljem deklaracije koju je donijela Socijalistička partija Amerike. Između ostalih važnih historijskih događaja, njime se obilježava i požar u fabrici Triangle Shirtwaist u (New Yorku 1911. godine) kada je poginulo preko 140 žena. Ideja da se obilježava međunarodni dan žena se prvi put pojavila početkom 20. vijeka u doba brze industrijalizacije i ekonomske ekspanzije koja je često dovodila do protesta zbog loših radnih uvjeta. Žene zaposlene u industriji odjeće i tekstila su javno demonstrirale 8.3. 1857. u New Yorku. Tekstilne radnice su protestirale zbog loših radnih uvjeta i niskih plaća. Demonstracije je rastjerala policija. Te iste žene su osnovale sindikat dva mjeseca kasnije.

Protesti na 8.3. su se događali i slijedećih godina, od kojih je najpoznatiji bio 1908. godine kada je 15.000 žena marširalo kroz New York tražeči kraće radno vrijeme, bolje plaće i pravo glasa. Godine 1910. prva međunarodna ženska konferencija bila je održana u Kopenhagenu u organizaciji Socijalističke Internacionale te ustanovila 'Međunarodni dan žena' na prijedlog slavne njemačke socijalistice Clare Zetkin. Slijedeće godine je Međunarodni dan žena obilježen od preko milijun ljudi u Austriji, Danskoj, Njemačkoj i Švicarskoj. Ti događaji su koincidirali s požar u fabrici Triangle Shirtwaist u New Yorku, nakon koga su slabe mjere sigurnosti na radu okrivljene za veliki broj žrtava. U predvečerje prvog svjetskog rata žene širom Evrope su održale mirovne demonstracije 8.3. 1913.

Demonstracije povodom Međunarodnog dana žena u Rusiji bile su prvi stadij ruske revolucije. Nakon oktobarske revolucije, boljševička feminstkinja Alexandra Kollontai nagovorila je Lenjina da 8.3. postane državni praznik, i tokom sovjetskog perioda se koristio za obilježavanje "herojstva radnica".

Međutim, u mnogim komunističkim državama je taj praznik izgubio svoju ideološku osonovu i postao prilika za muškarce da iskazuju svoju ljubav i poštovanje prema pripadnicama suprotnog spola, posluživši kao svojevrsni amalgam Majčinog dana i Valentinova u zapadnim državama.

U Čehoslovačkoj se Dan žena za vrijeme komunističkog režima pretvorio u parodiju, te je ukinut nakon baršunaste revolucije. U Mađarskoj je, pak, običaj poklanjanja cvijeća ženama zadržao i nakon pada komunizma.

Dan žena je ostao državnim praznikom u Rusiji, Bjelorusiji, Ukrajini, Kazahstanu, Kirgiziji, Moldovi, Mongoliji i Tadžikistanu, a obilježava se cvijećem i poklonima.

Na Zapadu se Međunarodni dan žena uglavnom prestao obilježavati 1930-ih, dijelom i zbog toga što ga se povezivalo s komunizmom. Međutim, 1960-ih su ga ponovno počele slaviti feministice. Godine 1975, koja je proglašena Međunarodnom godinom žene, UN su službeno počele obilježavati Međunarodni dan žena.

Danas mnoge organizacije u svijetu, obilježavaju Međunarodni dan žena, a neke se nastoje izboriti da postane državnim praznikom u kojima to još nije slučaj. 

*******

Daklem, 08. marta je čista komunistička propaganda! Doli komunjarovi, doli socijalisti, doli krvopije! I tako to, da se sad ne žestim previše. Udarili mi čwarci na gadan tlak pritisnuti pa ki da ću popucat od ovijeh crvenih vragova. A vragovi su TO SVAKI ZNA mnogo bre bolji kad su CRNI!

Ja, crni vragovi su naša firma! Crveni – jok, bezveze je bit crven vrag jerbo je to demode, prošlo, nejma bolan više FINILI SU Tito bali; je da su nam prodali ruda za bubrege (sos kamenac domaći!) i otišli na Havajajca i Bali.., Uell, kuj bi sad i o detaljima kad je sve pošteno, odgovorno and takoTO... 

Gledam, pa čitam gore sas internet citirani/kopirani člamanak: masu pametno napisan! Eto sam moro i čačkati okolo da mi „uđe“ u ovu čwarkomasnu tikvetnu ćelavu da šta je ZAPRAVO (a, Uman pisac, viđa se!) autor tija reć... 

E, more lako bit da sam ja nekaj i skonto, ali sam GARANT puno više fulao! Iz toga izvlačim zaključak kako je Osmi Marta totalno and dibidus Njivi, JOK nit slučajno naš jerbo su naši vragovi moderni i tradiciJOJnalno CRNI i tako to... 

U tome gore članku meni je baš zdravo zasmetalo što se žene „prostiru“ kao ona muzka u liftu: eto, tu su jer se ne mogu izbjeći, inače – kuj ih, ovaj, šta pita. Recimo. 

Dedukcijom dudukovoga pogleda na gorepomenuti članak (kontrasproću kojega NEĆU nikoga nit tužit, nit ružit; matereMI!) izmeće se da je vrag ipak VRAG ma mu gaće bile crvene oli crne! Ajme da mi je vidit vraga s gaćama DUGINIH BOJA!!! (Ovo NIJE u funkciji kompozicije ovoga članka ALI jest iMtrigantnoU do balkenjčaka; možda Afganistana ali svakako Kanade!)...

 Ja, naime, (ok, ćelavost, čwarkotrt & garamt posvemašnja impotencija VJEROJATNO imaju neku ulogu u svemu tomu...) svojoj ženi nisam „štepač“ amd bik rasplodni, a godinama koje smo dijelili UVJERIO sam se da je ta Žena u mnogočemu bila VEĆI Čovjek od mene!

„Trend“ NIJE nikada bio slučajan, nije stao, nema se namjeru zaustaviti; a ja sam ga primjetio u onim bolesnoponižavajućim momentima kada su moji najbliži prijatelji –redom epske MUŠKARČINE – iznova postajali i ponašali se kao obične – pizde!

„Pizde“ su dobile javnu definiciju po riječima Radeta Brijunski Bradatoga u „Variola Veri“, a Unadk je došao srpski ministar kulture Borislavko YUhić Supa i napiso pa i otpjevo „...OVDJE BI SE I PENELOPA PROKURVALA...“

Wowh, još jedna srpska kosokalvarija!?!

E, da jest!

U svemu tome ŽENE nisu nit za turca (jedan Turčin – mjera za ispodprosječnoga mužjaka ljudske vrste; ne koristi se službeno ali je opako važna družbeno, socijalno, u društvu!) – nema ih!

Žene u Kanadi IMAJU glasnu i skupu riječ: Zakon ih je POSTAVIO u položaj koji je kao demokuratski, ravnopravan i masu toga maksuz dobroga! Uf!

Istina je da u MENI doista sve dražoj Kanadi IMA divnih Žena čiji cijeli životi vrijede MANJE od – psećeg!

Zakon NIJE svemoguć, moj Kolumbo! Ma gdje ti zabado svoje OTKRIVAČKE zastave...

Primjer sa Kanadom: Indijanke na rezervatima kada se odluče na razvod braka (a poradi puno toga, tradicije i načina KAKO –za sve ostale, neindijance- Zakon radi) dobiju nogu u zadnju registarsku pločicu i AKO SU DOBRE – mrš, pizda li ti materna, rascopaću ti skalp ako i spomeneš vatrenu vodicu!

Game over, nejma više...

Kad se, recimo –a ovdje u Kanadi- MOJA žena odluči razvesti JA MORAM uljudno, nježno i NEIZBJEŽNO van NJENOGA vidokruga! Inače, majku li sam svoju majci!

Nije bilo malo slučajeva (a na naslovnim stranicama NISAM NITI JEDAN VIDIO zadnjih 13 godina!) da te indijanske Žene budu divljački pretučene i ostavljene vani da se smrznu (jest, to se ne samo zove vengo i stvarno JEST smrt!) ki psi lutalice. Provjerio sam: direktno relirajuće brojke su MONSTRUOZNE! A Kanada zajedno sa demokuratskom ekipom uči  Afganistance KAKO sa svojim ženama...

KONAČNO ovih dana je jedan stidljiv članak naglasio da je ta „praksa“ ne samo neprihvatljiva, vengo će se u državnom parlamentu raspravljati e da bi se sve to nekako zakonom reguliralo. Ne pominje se nit slučajno OKUD NOVCI da se taj – u ovom momentu ZAMIŠLJENI – zakon provede u djelo...

Mi Žene „konzumiramo“ sa Olivudskim cvikerima i ovaj nesretni Osmi Mart KORISTIMO da sa nekim poklončićem i sl. operemo grijehe ili, češće, POKAŽEMO „svijetu“ da koji komad smo „zbarili“...

Eto, otkuda ona ministrova „...OVDJE BI SE I PENELOPA PROKURVALA...“!

...upoznam na internetu jednu doista uspješnu i kompletnu Ličnost sa Jadranske obale. Ima tomu više od godinu dana, zrela, originalna, nezavisna: karakter!

Bio sam oduševljen! Ki da sam nekako progledao iz moje svakodnevne i gadne depresije. Došla nam Mara na kavu. Kaže – svijetliš, nisi mrgud, da se nisi jopet zaljubiJOJ!

Ispričam ŠTA mi znači RAZGOVARAT samo za Zdravom Osobom...

Ajme katastrofe: OMA je pitala a da l' imam sliku, je 'l „komad“ dobar...

...zastala, kad je viđala da šutim, pa onda ki guja u procjepu kriknila

A DA L' TI ŽENA ZNA!!!???

Ajmo reć da mi Mara NIKAD više nije svrat'la na kavu. Nit na što drugo, ne d'o Bog!

Undak ta Ličnost (jest, pogodli ste – Ženska!) kaže da ovđe ima brata al joj se ne javlja...

E, tu je počela ružna priča: čovac dvostruki promašaj u SVAKOM pogledu – hoš alkohol, hoš laži, krađe i sve te Umne djelatnosti! Ganja ga i policija i lokalni dilberi. Onako maksuz amd permanentno.

Čim sam ga sreo OMA mi je predložJOJ „business“: daj, satri dvi milje na deset minuta, vraćam OSAM!

Kako sam za „business“ rođeni ljevak, a „dvi milje“ nisam viđo ni na dinarskim kilometrima, platJOJ sam čoviku dvi pivine i – ispario...

Za ovaj prošli Božić pojavio mi se na vratima (MAGIJA kako me našo!): drhti promrzao, PLAV, gotovo CRN i jedva šapće business...

Čim je otišao, javim mu sestri (Ličnost!) KAKO joj je brat rođeni i da ja OZBILJNO mislim da je teško kako će on živ proljeća vidjeti...

Napisala mi lijepo pisamce kako sam ja MEKI i NAIVAC..., negdje između redaka je vrištilo da sam „popušio“ vrlo jeftin trik i da je ona zapravo RAZOČARANA mojim mekoćama i naivnostima pa, sukladno tomu, odhebi sa moje atrese, MOŽDA neko primjeti da sa mnom razgovaraš...

Žena?

Osmi Mart je samo još jedna fatamorgana i razlog da naklapamo o onome što je DAVNO promašeno: kako odgojiti djecu da budu Ljudi. A preko Žena!

Muški je TVRDO i AGRESIVNO, ono suprotno je – žensko; dakle Glava kuće MORA biti – TVRDA. Ja bih primjetio i neelastična, preciznije KRUTA. A kruta (npr. tijela) su MRTVA, u najmanju ruku LAKO LOMLJIVA, ki caklo...

Cirkus nakazno (anti)seksističke epohe i civilizacije NE odlazi iz našeg grada! Još gore, ne pomišlja iz naše kože...

Slavili Vi Osmi Mart ili ne, ajmo se složiti BAREM DANAS da je vrag crni ISTI vrag ka i vrag crveni. MOŽDA nam se ukaže da BORBA kontra vražije boje (crven, crn) NIJE dostojna nit amebe jer TREBA VRAGA raskrinkati!

Konačno muški ili ženski NIJE presudno –NE ZNAČI NIŠTA- ako je Čovjek (iza –ili ispred- toga spolovilnoga „odličja“) mućak!

Ozbiljno se plašim da je onaj pjevajući srpski ministar kulture i vidio i otpjevao ISTINU!

A kad Srbin PJEVA Istinu, „kaša“ je odavna prevruća!

Kako to mi onda znamo da nas ta ista prevruća kaša neće (sp)opržiti?

Misterija...

Slavite! Pa čak i Osmi Marta! ALI ne sjedajte pijani za upravljač bilo kakvoga vozila: nemate pravo da krvlju od „tvrdoga“ pravite meko! I –samim time- ste već zakoračili na čvrstu stepenicu Ljudskog i civiliziranoga! Blagoslovi NEBROJENI, ekstra!

Kao i vazda prije,

uz najiskrenije pozdrave

od Vlade iz Kanade.

Povratak na sadržaj www.VladimirKreca.com

This site was last updated 03/23/08