skinuto sa naslovnice Novembra 15. 2008.

...куда иду они који - стоје... 

...na nacionalnoj Kanadskoj TV (CBC1), dva dana prije američkih izbora gledam (emisija The Passionate Eye), kako su još uvijek vladajućem američkom predsjedniku donosili ZELENU kutiju. Negdje iz afganistanskih gudura. Zelena kutija, nimalo sakrivena, kočoperila se pred kamerama (a i na mojemu ekranu VIŠE od 60tak sekundi!) najmanje dvadesetak kamermana i na barem tri aerodroma rasuta okolo planete...

Ja sam već bio siguran da je to neka nova „lula mira“ Islamskoga svijeta Tamo koji je u tu ZELENU kutiju spakovao - NANULE. Po mjeri slobode i demokracije. Valjda...

Nezgodno je šta RAZUMIJEM engleski, a uljudni spiker UBIJA sa detaljima: u kutiji je bila odrubljena glava navodno nekoga od Bin-Ladenovih odličnika koju je šjor Prežidente NARUČIO! MAXUZ!!!

Da malko razgleda. Dok mu se nadiže. Inspiracija. Za širenje. Sloboda i demokracija...

Jedan drugi spiker na istoj televizijskoj postaji sinoć, četvrti novembra 2008., kaže da je Mr. Obama prvoj šesneastorici predsjednika SAD mogao biti „stvar“, tj. prodat-kupljen, kako im se, baš i kao sa onom ZELENOM kutijom, prohtije..

Ja ne znam šta ISTINSKI definira KRAJNJE LUDILO, još manje brutalnu monstruoznost. Ipak sam NAUČIO da je i NEMOGUĆE sasvim „legalno“ (heby tamo neku logikU!) – mogućnost!

I dok Mr. Obama grli svoju ženicu, a razgaljena masa cmizdri (kažu od sreće!) ja NE MOGU naći nikakav kompas. Svoj...

Jutrošnje novine su prepune „POVIJESTI“ i „prvoga crnčiguza“...

„Prvi crnčiguz“, barem u Kršćanstvu (koje se ne bez ponosa sasvim poistovjećuje ne samo sa razvijenim bjeliguznim zapadom već i samim Čovječanstvom, poviješću i itd..!) je i bio i ostao g. Isus Krist. To i ja znam.

Na svoju tugu, cinizam i razoračenje VIDIM da su ga –gotovo od samoga početka- FARBALI oceanima Svete Bijele Boje. Kao autsajderska knjiška mazga sa pozamašnim intelektualnim radom iza mojih masnih pedesetogodišnjih kostiju, PROČITAO sam veliki broj fantastičnih radova koji jasno potvrđuju da je Prvi od Prvih MORAO biti barem „smeđoguz“ (a sve što nije bijelo, NIJE za moje selo!)...

...dvi tisuće ljeta kasnije OTKRIVAMO da je i NEbijeloguz – Čovjek!

Kojem smo se Bogu onda molili zadnjijeh dvi tisuće ljeta!?!

...uell, ako zažmirimo (a to nit' meni teško nije; osobito u rano popodne!) na doslovce stotine milijuna pobijenih i ko zna koliko spaljenih NEVINIH Duša (u zadnjih dvi tisuće ljeta) onda možemo gledat – TV.  Povijest je počela – DANAS!

Ako ste živjeli jučer, onda Vam je mjesto Tamo jer NAKON DVI TISUĆE LJETA mi smo otkrili – Čovjeka...

HeboUte, pa gosn Neron je imao – čak i BEZ Olivuda!!!! – puno, puno BOLJI „program“. Lahko se možemo složit da je gosn Neron bio – ISKREN: znalo se da moš bit sa njim. A ako si kontra njega onda te on sprži ili tako to. Gosn Neron NIKAD nije poštovao neka tuđa pravila rata; on je i bez riječi, još manje nekih prevoditelja, svijetu jasno poručio: kuj je jači, tlači.

I ondak je odlazio na - orgije. Svoje. Bez nekakvih kutija. Pogotovu ne ZELENIH...

Iz čega ja DANAS zaključujem da gosn Neron NIKADA nije „izveslao“ tamo neku Ženevsku konvenciju, te da pisana povijest ne zna za jedan jedini slučaj MASOVNO MASIVNOGA laganja svojemu ili drugim narodima.

Ovdje MORAM naglasiti da je ili on bio sretnik bez interneta i TV kamera, ili da je tadašnja međunarodna situacija zahtijevala više tučnjave i orgija, a manje umnjačkoga naklapanja lokalnih „firera“.., kuj bi znao...

Ubjeđuju me da je ONDA bilo grublje. Ja, čovječe, ZNANJA! Evo su ti jučera OBJASNILI da će kompjutori činit čuda ZA SVE NAS, a mi samo uživat u čudima hUmana & napredna društva, ljubav, šume nedirnute, mir i ekologija.., ma, ak mi ne vjerujete MOLIM Vas zavirite u bilo koji magazin za kulturu ranih devedesetih!

Da li imate uopće i maglovitu IDEJU koliko ste OPLJAČKANI u ime nekakve čarobnjačke tehnologije koja ni danas NE RADI!?!

Da li Vam je palo na pamet kako je zloduh jednoga Miloševića UZ NAJVIŠE POČASTI „pimplao“ sa Bijelom kućom, najmoćnijim arsenalom oružja na Planeti i najbolje sinove SVOGA VLASTITA NARODA bez ikakve stvarne „mišljotine“ poslao u, u.., tamo gdje ih je poslao...

Ne plačem (od bespomoćna bijesa!) više kad pročitam/čujem kako neki naš čovik (a to je IPAK pretežito mišljenje i stav!) govori koliko je „Crvena Kina gladna“, ali me istinski UŽAS „strese“ kada POMISLIM šta bi se moglo desiti ako „gladna crvena Kina“ zatraži od demokuratska zapada povrat dugova. Trgovinskih.

Ne, gospodo, NIJE za smijanje: da li ste uopće svjesni šta bi se desilo sa našim (ali ne samo!) sjeverno-američkim samoposlugama kada bi ta ista i takva kakva je Kina PRESTALA sa izvozom (samo) svoje hrane? Imate li ideju KOLIKI je i KAKVI značaj te i takve Kine (samo!) danas u Vašim svakodnevnim životima, a?

To zahtijeva puuuno više od pljuckanja po „crvenima“, recimo da povirite na (bilo koji proizvod) koji ste upravo danas kupili u svojoj lokalnoj samoposluzi. I da pročitate ono MADE IN...

Ma nije moguće da smo postali takve amebe pa su nam ideološki formati jedini fetiš. Ili –JOŠ GORE- jedina „optika“ u svijetu koji i sami činimo...

...ovdje me DAVE suze miliona Islamske dječice koja su „kolateralno“ protjerana iz vlastitih života! Blago onima pobijenima!!! Oni koji su preživjeli čak i sa idealnom slobodom i demokracijom DANAS nemaju nikakve šanse za oporavak: nacionalni muzeji su popaljeni, roditelji izluđeni, obilježeni, pobijeni, nacionalni ponos popišan uz satelitski prijenos poniženja cijelu svijetu. U „real time“...

Evo me na mobilni zove g. Neron: da, rodijak, nisi shvatio kako TOČAK UZVRAĆA UDARAC, a?

Okud ti, a nije pola tri, nastojim biti tehnološki superioran i duhovit...

...nije se nasmijao: mali, ja nigdje nisam zapisao ko je jači da tlači. A UFATILO se, BogaMi, čvršće no za HiTech Solid State HDD! JOK, ne pitaj to o SSHDD!, omaklo mi se! Htio sam reći P(R)OGLEDAJ, pa mi reci da ja to nisam disao.., a ti, ti i DANAS pod tim STENJEŠ! Internet mu interkontinantalni! Ave kartice, aj ća!, kasnim na orgije. Svoje...

I – sad sam JA – crnjak?!

OK, složili smo se da je i nemoguće MOGUĆNOST. Ipak, ja sam doživio moment da skinem kapu JAVNOM nastupu Mr. McKaina koji je masi ponudio Ljudsku Riječ i koji je JAVNO ODUSTAO od dolijevanja ulja na vatru.

Ave, McKaine!

Rasizam je (ZA)dobio mučki udarac u nisko i trebaće mu koji dan da se oporavi. „Prvi crnčiguz“ je već danas PREDSJEDNIK i šofer najvećega bureta baruta na planeti. A tu za neke BOJICE nema baš nikakva mjesta. To i on sam, jadan, predobro zna.

Ispada da je sve ZAPRAVO bio samo snažan i iskren RELIGIOZNI doživljaj: NADA...

Ako RAZLIČIT dođe na nekakvu značajniju funkciju BEZ KRVI i drugoga besmislena razaranja, onda - RADUJ SE, MASOVNO MAGARE!

I ja kažem: RADUJ SE, vrijedi: i mene je spopala NADA – Bože kakva li olakšanja da se ništa nije sinoć pušilo, da niti jedan metak nije „zalutao“ i da su BOJE okupljenih bile različite, ali nikome (presudno) važne...

I sve – bez krvi. Ičije...

Pokušao sam bar dvaput da o svemu razmišljam kao o još jednoj Olivudskoj „pljeskavici“. I – nije išlo!

A ZNAM da NE ZNAM šta su zamutili...

Činjenica je da su okolnosti momenta u kojem živimo DIKTIRALE nužne promjene te ne može biti iznenađenja kako su masovni shvatili da MORAJU progurati onoga koji bar iskazuje volju za promjenama. Fascinantno je, apsolutno fascinantno, da su u vremenu krvoločne krize koja doslovce gori na masivnim buradima baruta (socijalna, nacionalna, ekonomska, politička...) Masovni Ljudi PROMISLILI i hladnokrvno povukli potez. Glasovanjem!

Mene je to NOKAUTIRALO.

Hvala Bogu za nikad slađi NOKAUT!

A sad, gospodine Predsjedniče, pokušajte korporativnim magnatima „stati na rep“, a sad, gospodine Predsjedniče, izvolite počistiti kuću! Otarasite se The Colors of (Planetary) Buzdovan. Ako možete.

Isus je krvavim suzama dvi tisuće ljeta čekao ovaj dan. Na Vama je sada da i Njemu i nama DOKAŽETE kako Vam u srcu nisu Interkontinantalne rakete, a u krvi pusti dolari korporativnih magnata. Vi ste zapravo danas jedini pojedinac na ovoj Planeti koji i Neronu i Orgijama NAJZAD MOŽE i reći i učiniti FULL STOP.

BEZ KRVI I RAZARANJA. (govna, znoj i suze se NE računaju)

P.S.

...'oćem da se učlanim u crnčiguze, ali nećem da živem vu oni 'Arlem. Ima li nekuj informaciju kako da se snađem oko ovoga, a? Fala za interes, ali samo ozbiljne ponude uzimam u obzir!

Kao i vazda prije,

uz najiskrenije pozdrave

od Vlade iz Kanade.

Povratak na sadržaj www.VladimirKreca.com

This site was last updated 11/15/08