miloŠević uapšen

Mi Kanađani mlogo volemo bel svet - kako god okreneš belina nam se uvukla i u dušu pa jebagu kuj ne bi poverovao kolko smo mi Kanađani istinski zaljubljeni u belo. Pa makar i u bel svet! U kanadskom belom svetu najvise je bela - leda a i snega...

 

Jučera je ovdje bila snežna oluja. I ne znam kuj mi je bio da se baš tada nadjem na cesti. Da prostiš drumu belu. I - kada sam osetio - bilo je već kasno da kasnije nije moglo biti. Moj ponosni 4x4 ganjc novi uhu-ha GMC samo je zapleso (jebo ga ples da bi l' ga jebo).., a ondak je počeo slobodnim stilom da kljiže ki da je Stojko (a i taj kako pleše - ki Elvis - a zna se da mrtvaci nisu ponajbolji plesači; berem ne u mojemu selu)..., i tako nekih 250 pa možda i preko 300 metara. Kada smo najzad stali primjetio sam okolo već dva slupana auta i par ljudi koji su me u nevjerici gledali ki Boga. A ja sam hladnokrvno izvadio telefon iz zadnjeg džepa (a - tu sam Vas čeko - NE LAŽEM: baš iz zadnjeg džepa jerbo sam omršavio pa sad pokazujem svijetu - guzu) i nazvao tahi. Sorry - taksi. Onda smo se ja i moja mala, na zgražanje onih okolo slupanih počeli grudvati oko našega netaknutoga vozila. Nisam niti pomišljao da to veče taknem volan. Ples na ledu u dužini od trista metara za mene je bio previše i za novih 300 godina! Ne, mada sam izgledao strašno "cool" ja sam imao gaće prepune do zuba sa onim što je  - prpa neviđena!

 

A danas je osvanuo sunčan dan i prije podne - na ulicama nije bilo gotovo niti traga sinošnjemu preko deset centimetarskom snijegu! A onda je ona nazvala.

Hi han, baš gledam CNN i na njemu - Miloševića....

Joj što si intelektualna,  kako si pogodila da mi baš on treba petkom popodne?

Ali ovo izgleda - OZBILJNO!

Slušaj, idi ti sa tim lepotanom u OZBILJNI STOKURAC!

OK, ali samo da znaš - potvrdili su da je uhapšen!

ŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠTTTTTTTAAAAAAAAAAAAAAAAAA?!?!?!

Telefon mi je ispao iz ruke i već je na vratima moje kancelarije netko kucao. 

Mr. Kreca, do you need help? What's wrong?

Hej man, završio mi radni dan! U can't get this one!!!!

WHAT?

Forget details and just have a GREAT WEEKEND! I'm leaving NOW!

 

Na semaforu - plačem. CD iz kućne radionice sa Zlatkom Pejakovićem  i Kornelijem Kovačom - MOJA GENERACIJA...., Etida, Trla baba lan.... Sotona koja je pustila duha smrti i bijesnila na uvijek lako zapaljivu Balkanu je NAJZAD iza rešetaka!

 

Ukoliko su Srbi to uradili zbog par desetaka miliona dolara (ili par stotina miliona - ISTO!) ondak su puno, puno jeftiniji narod no što sam ja ikada mogao pomisliti. Ukoliko su to uradili zbog Bogdana Bogdanovića i djece koja ne pomišljaju ubijati drugu (Njihovu) decu zbog neku Opako Veliku Srbiju ONDA - duh pravde i pokajanja najzad komunicira sa zdravim razumom i bezbrojni grobovi na sve tri granice najzad bivaju svjedokom neminovnog, neizbježnog za SVAKOG satrapa danas i - PUNO VAŽNIJE - za sutra!

 

Ne očekujem spektakle ali hapšenje Miloševića mi je donijelo neko neslućeno olakšanje - najzad sam KANADJANIN koji više NEMA iluzija o demokracijama i diktaturama - ja plaćam poreze i radim. LEGALNO. Odlazak Miloševića samo simbolizira kraj jednoga neshvatljivog i neoprostivog bjesnila koje tek treba liječiti. Svakako ne novom mržnjom niti osvetama. A krvi je i tim kasapima već bilo - previše...

 

I kada u ponedjeljak krenete u novi radni tjedan Milošević će udobno sjediti iza višestruko osiguranih  zidina. On je OPET - zaštićen. A Vi ste OPET - na vjetrometini, na otvorenom. A ja Vam "trubim" o pravdi. DA, trubim o pravdi a ne o švercu. A Vi, dragi moji, ŠVERCOM ubijate sve svoje države u koje se kunete i za koje su toliki izginuli. I zar je onda čudo što u tomu švercerskomu mentalitetu jedan Milošević može harati 20tak godina prije što se itko usudi najzad ga smjestiti tamo gdje i pripada?!

 

Često sam ovih godina slušao tvrdnju kako Srbi sve manje vole Miloševića samo zato što niti jedan rat nije dobio. Možda je to i bila istina ali, danas je previše gladnih Srba i stomak oči otvara, a onda i mozak - htio ne htio - reagira. I - eto Slobe u zatvoru. Premija, puno bolje no Čaušesku! Sloba je ipak za sporiju proceduru. A i duguje milion odgovora i bezbroj divljački ukradenih i razorenih života. Taj kreten je u ime Srba potamanio najviše - Srba!!! I još ih ima koji mu daju podršku!!!!!! 

 

Da, radujem se što je uhapšen taj satrap i mrzitelj života. Još se više radujem što sam Kanadjanin koji sev to NEĆE gledati na TV-u. Idem u planine. Da se sanjkam. A ne da me nasanjkavaju provincijski megalomani i šverceri. 

 

Bože, HVALA Ti za ovaj dan kada je pobijedio život i vjera u moć života a ne krvi, smrti, oružja. Blagoslovi sve grobove u ime mira, kajanja i oprosta. Ali i legaliteta, rada i poštovanja i etičnosti. I ljudskosti. Konačno......

    ****************************************

Idemo dalje.

Uz najiskrenije pozdrave,

      iz Kanade od Vašega Vlade.

Povratak na sadržaj www.VladimirKreca.com

This site was last updated 04/26/06