SVI SU ZA MIR, JA SAM ZA RAT - RAT UMA, DUHA I SLUHA!MOZAIK na "starijim" stranicama - klikni ovdje i posjeti širi izbor već objavljenih članaka!

Na ove stranice ste SVI dobrodošli - nema kvalifikacija, a još manje diskvalifikacija. No, megutoa, naglašavam

OVA STRANICA NIJE ZA MALODOBNU DJECU. KAKO ONU "PRAVU" TAKO I ONU DRUGU (štono bi se reklo "u prenesenom" značenju).

 

 

DISCLAIMER:

Mijenjamo se. Znam ljude (a ne samo žene!) koji troše OZBILJNE novce i još ozbiljnije živce da zaustave - Promjene. Nipošto ne bih o detaljima, jerbo su Vam svima jasni ALI promjene ni sam Gospod Bog ne zaustavlja zato što bez promjena SVE BI BILO MOČVARA. Garant. Prije ili kasnije.

O promjenama toliko jer, ako bi htjeli ispod naslova PROMJENE da elaboriramo samo vršak toga ledenenoga brijega - e, ondak bi to bila utopija tužna i promašena. "Zahvataćemo" temu usput i pomalo. Onoliko koliko zagrizemo, da se ne udavimo...

Tehnički ova stranica je olakšana sa namjerom da je jednostavnije i brže "skinete" sa interneta i da to možete učiniti sa masovne većine različitih mašina i operativnih sustava. Mi želimo da nas Vi posjetite i otuda na ovim stranicama sve je usmjereno maksimalnoj jednostavnosti u tehničkom izrazu/rješenju.

U tome smislu većina fotografija je već uklonjena ALI fotografije će biti prisutne i njihov broj i značaj će vremenom rasti.

Ova stranica je sasvim privatna i u mnogočemu od svojega početka (a i na dalje) - EKSPERIMENTALNA i tu je pred Vama jer mi prevashodno vjerujemo da je riječ ta čarobna moć kojom se mogu premostiti sve mržnje i ušutkati sve crne moći rata i destrukcije. Mi, zapravo, ZNAMO da je tako, ali ta prosta formula ne radi ako mi čekamo da to uradi netko drugi za nas. Mi tražimo "put" i zato je "eksperiment" ovaj ovdje otvoren promjenama.

Medju ostalim "eksperimentalnostima" je i (prije svih) moja interpretacija gramatike, jezika i jezičkih sloboda. Svakako da ja nisam progovorio jučera i da imam nekakovu organiziranu i institucionalno potvrđenu pismenost što, međutim, samo po sebi, NE OBAVEZUJE da koristim "njihova" pravila na MOJOJ internet prezentaciji. U tome smislu UPOZORAVAM jezik ovih stranica je moj ekspresivni alat koji može (ali nužno ipak NE MORA) biti provokativan, vulgaran, pa čak i uvrijedljiv za neke od Vas posjetitelja.

Ne idite dalje, NAPUSTITE OVU STRANICU ODMAH ukoliko postoji riječ koja bi Vas uzrujala, povrijedila ili tko još zna što; NE IDITE DALJE ako postoji gramatičko/pravopisno pravilo nepoštivanjem/zloporabom kojega bi doživjeli stres, neugodu ili neželjeno podsjećanje na svoju učiteljicu Milju iz 5A razreda OŠ Nizbrdice Centralnoga Balkana! Ne, nipošto dalje, Bogom Vas zaklinjem!!

Ja sasvim svjesno ovdje publiciram SVOJE materijale i koristim jezik kako ja to želim. Moj cilj nikada nije uvreda ALI cinizam i jezičke transverzale JESU ciljane da "bocnu" na razmišljane. No,  kako pravila za "čitanje izmedju redaka" NEMA , već to sve ovisi o moći čitaočeve intelektualne derivacije ja priznajem da NE POSTOJI NAČIN kojim bih dokazao moju iskrenu namjeru pa ondak samo NAGLAŠAVAM: "pakirajte" mi i verbalni delikt, radite što hoćete ALI ja sam učinio najbolje i najviše da Vas ozbiljno upozorim i spriječim "neželjeni" susret nepomirljivih svijetova. Primite sve ovo kao izraz moga personalnog respekta i sasvim korisne informacije.

Originalni pojedinci (Original Individuals) na ovim stranicama su osobe za koje sam Ja procijenio da su ORIGINALNI. Time što jesu ORIGINALNI oni su dobili prostor na ovim stranicama, a što je to u njima i njihovim radovima originalno - potražite sami. Njihovi stavovi su ovdje sasvim NJIHOVI. Naime, ja njihove radove publiciram DOSLOVNO ne prihvatajući nikakvu odgovornost za moguće posljedice. Vrlo često ja se sa njihovim mjerilima i vrijednostima NE slažem i imam čak i oprečna mišljenja. No, to nikako ne umanjuje njihovu originalnost čime zavrijeđuju i moju, a nadam se, i Vašu pozornost.

Konačno, ukoliko želite bilo što reći autoru ovih redaka (stranice) možete to učiniti UVIJEK na slijedeći e-mail calgary7@shaw.ca. SVA Vaša pisma biti će respektabilno i pravovremeno (pro)čitana.

Sad, ukoliko Vam jezičko čistunstvo i nije baš najomiljeniji životni sport, izvolite posjetiti ove stranice.

Dobro došli u cyber-dunjaluk Vladimira Kreće i njegovih (nadam se i Vaših) originalnih pojedinaca.

 

Početna stranica ** Proza & Poezija ** Original Individuals ** Moja planeta ** Mozaik

Design & Publishing: Vladimir Kreća

Thursday March 09, 2006