na kraju drugega milenija...

Vladimir Kreća

   SVI SU ZA MIR, JA SAM ZA RAT - RAT UMA, DUHA I SLUHA!

 

 

Kako sam ja jedan od onijeh Kanadjana koji o povijesti zna malo, a o istoriji još manje ondak Vam mora biti jasno da ovo nije članak znanstvena cilja i naučnog sadržaja i da u nastavku ne možete očekivati definitivne odgovore na vječno otvorena pitanja, a koja ći i ja ovdi spomenuti.

Ne mogu Vam poželjeti nikakovu prazničku sreću ukoliko Vam ne istipkam šta mene me to smeta i grebede na kraju ovoga milenijuma drugoga e, a da bi čak i plaćao to što pišem i objavljujem.

Prije tisuću godina jedan od gorućih problema (Bože moj, JEDAN, a ne svi) je bila glad a i kuga, tu i tamo. Crkvenjaci i velmože su na sva usta u svečarskim prigodama objavljivali kako slijedeća sezona e, a kada zajebemo one susjedne bezbožnike i gargamele, ondak će daklem, svaka kuća u našoj nahiji imati dovoljno za žderati i još više za lokati. I neće biti više kuge Kod Nas. Možda, ali samo kod Njih. Naš Bog je Jedini Pravi Bog i DRUGOG BOGA - NEMA. A da bi to naši susjedi shvatili oma ćemo im jebat' mater nevjerničku, dobre koke silovati, zlato popljačkati i na kraju kuće popaliti.

Uočavate simplifistiku pra-povijesne metodike političko-ekonomskog marketinga? Uočavate i tisućama godina nepromijenjeni stav Svete Crkve?

Uočavate i sitnice kao što je npr. "čudna" sličnost sa nekim jučerašnjim, pa ako hoćete i današnjim političko-ekonomskim aspektima suvremenog "marketinga"?

Ja znam da Vi uočavate nemjerljivo više no što ja mogu sanjati ALI, mene najviše muči GLAD, TOLIKO GLADNE DIJECE (KUJ DA PIKA ODRASLE?!, I ZA KAJ?!?) KOLIKO OVA PLANETA NIKADA PRIJE VIDJELA NIJE.

Da ja to Leeeepo ponovim: NIKADA u povijesti ova planeta nije vidjela više gladne djece no danas 11-oga decembra 2000-te, i broj raste svakog dana... Otkri' ja Ameriku!

Ali - da dodam: NIKADA RANIJE U POVIJESTI NIJE BILO VIŠE DOBROTVORNIH ORGANIZACIJA KOJE SU HRANILE I SPAŠAVALE TU ISTU GLADNU DIJECU pa je OPET glad fundamentalno još jača i još (e, baš temu usprkos/uzinat) veća/raširenija, okrutnija...

Ovom prilikom nebih o te(hn)ologiji više jerbo mi se može oskliznit i neka druga nevesela činjenična magaza. U tome slučaju, malo bi bilo i stotinu ovakovih stranica.

Nu, da vidimo kako je to sa bolestima. Na kraju prvoga milenijuma (DAKLEM - tisuću godina ranije) vlast, moćnici i svećenici za sve su krivili "pagane" (to su oni "njizi" a što nisu "naši"), zle duhove i nepridržavanje crkvenu nauku ("znanovanju", je l' to tak ispravno po Rvacki danas?)...

Tisuću godina kasnije slika je oko Vas pa Vi pogledajte.

I recite mi KADA JE SVIJET BIO BOLESNIJI, ZAGAĐENIJI, SIVLJI....

WELL - JOK, NEMOJTE MI REĆI! MOLIM VAS! LEEEEPO.

Gledam ovih dana na minus stokurac ovdje na kraju svijeta u ovom divljozapadnom Kalgariju opet cmizdre (neki ki Ki) kako su "doli" komunjare "privršili miru" i so on.., jebesch ga - taj govornik sa crnom majicom i bijelim "u" na njojzi pijo/lokao je domaću (divljozapadnu u kući od prašaka zbrčkanu) brlju sa deranima koji su bili pod crnim kapama sa belim orlovima na njima.... Ne, nije svirao David Bouwie and Pauci s Marsa već su se (na očajno lošem hobby-ozvučenju) izderavali Mile Kitić und Fahreta Jahić.

"Zabrinuti" njizini i naši jopetka piju zajedno i mrtvi nalokani odlaze kući prije zore e a da nebi u crkvu zakasnili. Svaki svoju.

Ta ekipa sigurno ne očekuje moju čestitku.

Zato je i - nema. BLAGO onome o kome taj junački kor brigu ne vodi!!!!!

Ja se inače ne brinem da li su oni dolje išta naučili ratovanjem. Nisam ja Djordje Balasević pa da ih sve volim! Mene živo zanima koji brutalni blesivizam će imenovati uzrokom novih ratova. Ono, kad vidim koji su "kapaciteti" na vrhovima vlasti i časti ja se mogu kladiti i sa Bogom i sa Alahom (ako hoš i sa Budom, za kaj ne?) da te junake niko ne može zaustaviti dok svijetu još ne podare barem "tuce" novih, friških ratova koji više ne mogu biti "balkanski" već će u povijest ulaziti kao "SREDNJOEUROPSKOANTIHEGEMONISTIČKI" ili "NACIONALNO-SVETO-OSLOBODILAČKI" ratovi. Ali i ovo je samo npr.: mašta starobalkanskog i novosrednjeeuropskog čovjeka nije tu zaustavljena, JOK - TO JE SAMO POČETAK. Pitajte Mr. Zdravka Tomca ak meni ne verujete!

A, već kričite a da l' sam ja vidio koju jelku okićenu, jesam li primjetio da se ipak slavi i tako to?

Sve se to lijepo "namečilo" na žderanje i lokanje a ove "svete" pripreme, povode i kićenja su tu tek da prikriju gomile sranja iza okićena granja. ZNA SE ko se može nadati a ko će padati, ZNA SE kome će biti skupo, a kome jeftino glupo, ZNA SE kome će 2001. osvanuti a kome omrknuti, ZNA SE - ko će kome ako ne svoj svome, ZNA SE!!!!!

Daleke 1978. moj zapovjednik Ante Čatlak, tada MT major (a danas takodjer visoko gore ali ne više u JRM vengo u pravu HRM) ZABRANIO mi je da u vojnom hotelu otpjevamo NIŠTA SE NIŠTA PROMINILO NIJE...

OPAKO SAM SIGURAN DA BI MI I DANAS NA PUNO "DJELOTVORNIJI" NAČIN ZABRANIO TU ISTU PJESMU.....

Ali, boli mene paragraf vojni jerbo ja više nisam balkanac vengo multikulturalni Kanadjanin!

DOBRODOŠLI U TREĆI MILENIJUM!

Početna stranica  ** Proza & Poezija ** Original Individuals ** Moja planeta ** Mozaik ** DISCLAIMER

Design & Publishing: Vladimir Kreća

Thursday March 09, 2006