iz mojega sela sa kraja Kanade...

Vladimir Kreća

   SVI SU ZA MIR, JA SAM ZA RAT - RAT UMA, DUHA I SLUHA!

 

 

...bre, narodne mase što je ovaj svet posto lep! I moralan i tako to. Ova zadnja dva dana puno radim na ovu spravu od kompjutor pa zvizdim u šesnesipo - okolo zuju radijo, televizja i tako to.  Sve čujem, ništa ne čujem, sve viđam, ništa ne viđam. Kad ono, juče oko podne - URGENT MAIL! FYCK milsin ja, šta još može biti URGENT danaske!!

Kad ono u Švicarskoj pokolj! Pazi pizdarije - u Švicarskoj?!? Provjerim oma na lokalne Švicarske noune (ama sjajni su na internetu!) i sa ono mojega namačkog jezka oma viđam NIJE zajebancija već baš makzuz masakr. Ono - ušlo intelektualcu u glafudžu da ureduje malko po lokalnom parlamentu i to BREZ polemiku, bre. Ako može Milošević & Co. a za koji MOP (Muschky Organ Polny) nebi moga jedan pravi prafcati Švicarac? Moliću lepo.

Može rodijak. Vala svaka ti ćufta što si to dobro smislija! Jebeš polemike i diskusiju, kuj još može bombi replicirat? Još ako ga ista strefi oma u glavudžu pa jošte i eksplodira. E, taj se još nije rodijo!

Kako sam ja iz pasivnijeh krajova ove pljanete i nikada nisam dokučijo misaone i intelektualne visine ovijeh gospara što bace bombu na parlament do zuba naoružan kemijskim olofkama i mikrofonima to sam oma prekinija svoj seljački i bezvrijedni rad i potrča da si napravim kavurnu, zadimim jedan kancerogeni štapić i pokušam naći CNN objašnjenje.

I tako ja srčem kavu, pa drugu, dimim treću, četvrtu, petu cigaru a ono - jebe se CNN-u šta Šficarci pravu pizdarje! Ama ni slova. Neš ti petnaes duša geknilo. Tamo neki Švicarskijeh. Malo mi nije baš bilo jasno i glasno pa kako imam žicu (TF Cablje) undak ti ja šalto ki lud na oni moji sedamdesetak kanala i TV jaraka da fiđam je l' nekuj drugi na sjevernoameričkom TV medijskom nebu išta zna o ovome sranju u Šficarsku.

Ni do dana današnjoga ne nađoh ni slova! Možda su to specijalne vijesti i izvješća koja seljačina ki ja ne more fiđat. Kuj bi ga zna? A jeb' ga onaj Usama šta je Cool oliti Laden već mi firi iz moga frižidera!!! Evo da me pitaš kad je taj laden prdnija ili kašalj ima OMA bi zna sve u detalj! Evo znam i da mu je slika 10 centi pa se isto dobro prodaje. I undak - a samo poslije posla - ta sljikica se okvači na pogodno mjesto, undak kupiš municje i pištolja i raketli i pucaš do mile volje. A jerbo si isfrustriran, tužan i pošten, civiliziran kršćan rođen da bidneš LIDER MODERNOGA i uspješnoga svijeta. Baš sve po redu i pravu!

A ja mislijo da nekoga MOP-a (Muschky Organ Polny) znam!

A ono - vidi se sa Marsa - kuj MOP da mi trošimo dragocjene TV minute kada to Švicarsko sranje vođe gledamo u nastafcima ki Gradić Pejton!?  Mislim da je to sa Šficarskom čisti falsifikat  jerbo Ameri imaju sitnu malu naprednu đečicu koja - kad im zafali srednja stranica STARTA (a za AKTIVNOSTI) undak neću da se znoju i "šlajfaju" na maštu, oni smjeste metak uma, pardon ODMA i to prvome kuj naiđe. Pa undak tako više puta jerbo oni ne odustaju, nisu oni quitters, jebo te parizer. Brez majonezu!

Baš se nekako od miline sjetim kako ustaše pedeset godina ranije otkrili onu KUJ NIJE SA NAS E, TAJ JE KONTRA NAS , pa udri. Ali oni su bili pičke nedemokratičke i nisu jemali CNN. A i Olivud je bije vanka ruke. E, sad kad najdemokrackija demokrucija najslobodnije slobode izbaci istu ustašku formulu za Trajno Razrješenje srp.., ovaj Talibanskog pitanja undak ti nemoš pitat Buša kuj tu koga (kopira, recimo) jrbo je ZVANIČNO OBJAVLJENI rat NDH i USA još vazda NEZAVRŠEN! Pa se to ondak ne pika!

Ma, rodijak, nije meni oko poltike - lahko je meneka za te derane koji imaju brda supersoničnih avijona na bacanje pa moraju neđe da ih krknu prije no zahrđaju. Vengo je lahko i onijem nevinijem ljudima što su u trenu otišli Bogu na istinu. Teško je i bolno gledati sve više rasturenih familija nepodnošljivim bolom gubitka. Na drugoj strani je gotovo milijun DIREKTNO financijski ugroženih koji su ostali bez posla i teško da će ga tek tako nadoknadit. A ako počne PRAVI rat - e, undak će biti posla.

Tako i televizja kaže. I CNN, takođe....

A đečica gledaju. I vide. I pamte. Ono CIVILIZACIJA safatala sve u šesnaes pa ne jebe gluposti tipa ajmo viđat kako bez nove krvi dalje. Ma koji kurac VIĐAT! Sve je to viđeno, a tek ima da se VIDI. Na CNN-u. Najprije.

Neš ti meni jaro bit neutralan - TO NE POSTOJI,  ako nisi sa mnom 120% (a ja ti nisam tamo neki ustaša ograničen na neka sela Jasenovca & okolice!) ama ZNA SE kako ćeš ga popušt! Sve u šesnaest! Ma, kako si samo to već znao?! Da i ti ne špijuniraš CNN????

I sad tamo neki Švicarski intelektualac plagijazira svijetle tekovine najslobodnijeg od svih slobodnih i najdemokratskije od svih demokratskih društava! Ma u MOP s njim, neće se on NAMA vođe pod nosom provlačit! Kuj da mi to nikad nismo viđali. Uell, da je pogodija recimo Cirih, pa geknilo jedno stokurac svakoraznih njizi u njemu e, undak bi se to kvalificiralo. Vako, neka joštekarce treniraju.

Cinizam?

Nije rodijak, cinizam je privilegija bespomoćnih i već ojađenih, oni veliki imaju širok osmjeh Istine & Pravde & Poštenja poravnat dugim i debelim batinama kad cijeđenje ekonomske krvi ne da njima poželjne rezultate. Vrlo jednostavno. I civilizirano, takođe.

I nije to definicija. To je naše jučer, danas i - STRAJ ME REĆ - sutra...

iskreno iz Kanade, od Vašega Vlade.

Početna stranica  ** Proza & Poezija ** Original Individuals ** Moja planeta ** Mozaik ** DISCLAIMER

Design & Publishing: Vladimir Kreća

Thursday March 09, 2006