Talebani – surutka & boza tehnološke revolucije

Vladimir Kreća

   SVI SU ZA MIR, JA SAM ZA RAT - RAT UMA, DUHA I SLUHA!

 

 

Dragi moji, hajde da to odmah rasčistimo: Talibani su u Afganistanu & kako Ameri kažu, u još pedesetak, da ne zakeramo, neka bude i sedamdesetak zemalja svijeta. Talebani su, nema tu nikakve fenomenologije – svuda oko nas! I – u nama!

Sad mi lijepo opsujte onako sve po redu, pobjesnite, razbijte i svoj monitor od opravdane muke, uvrijeđenosti & iznenađenosti pa nastavimo skupa do kraja ovoga člančića.

I još  jedan mali dogovor – ovo šta ja pišem nije ništa drugo do mali pogled sa strane na temu ko je smjestio zeki zecu. Ovdje ne mogu izbjeći jedno iskreno hvala holivudskim meštrima filmskog cirkusa koji se nametnuo (a za opako konkretne novce iz NAŠIH džepova!) kao perfektan umetak za sve naše masturbatorske šupljine. Planetarno.

Dakle ovako. Na početku je bila crkva, džamija & religija kao neki stožer ljudskoga uma, duha i sluha. Oni koji se nisu sa tim slagali bili su uredno paljeni, potpaljivani i ispaljivani. Konstantno & stoljećima. I opet su i crkva & religija preživjele kao moralni, duhovni & etički stožer društva neprikosnoveno kreirajući sve relevantne ljudske & društvene standarde nemajući ozbiljnu opoziciju čak i kada se sve redom davilo u kugi & krvi....

Dovoljno je bilo reći U IME SVEVIŠNJEGA, U IME ALLAHA, U IME BOGA, U IME BUDHE, U IME NAŠIH SVIH SVETIH. Ko drukčije kaže, «ohlade» ga da ne laže!

Na drugoj strani znanstvenici su dugo & ljubomorno pokušavali dokazati da su svećenici 'vaki & 'naki e da nije magija magija duha vengo kad napraviš raketu pa svratiš do mjeseca & venere pa viđaš da tamo nema nit Boga, a još manje Allaha. A za raketu treba novca. Puno novca.

Tu u igru ulaze političari. Oni kažu – crkva više ne može uvjeriti radne mase da smo mi neki plemići i da je sam Bog SAMO NAS predodredio da vazda vladamo, hajmo sad biti demokrate & napredni pa dajmo znanosti novca da nam proizvede Holivud & rakete, te ostale magične igračke. I onda kada običan masovni čovjek skuži kako je živjeti bez motike & znoja, te da se može vozikat po autobanu 200 na sat a ne mora imat ni grama slame (da l' u glavi, da l' u portapaku, sad nije važno) ondak ćemo mu dati kredit i neka on onda otplati samo kamate. Ako može.

Tako će taj masovni obični rodijak začepiti gubicu i dragovoljno vjerovati i Bogu & svojemu političaru jerbo oni učas mogu promjenit kamate pa ti onda dokaži da je to nešto kontra tebe. A on se tek navikao na lagodno...

Otkuda «lagodno» dolazi to niko posebno ne pita. CNN & Holivud su to davno objasnili cijeloj planeti načinom koji ponižava zdrav razum, ALI kako njihovo «objašnjenje» ima dnevno milijarde kopija i prisutno je doslovce u svakom vigvamu ove planete ondak je poruka jasna.

NIKO drugi nije niti blizu te mašinerije, a «standardi» crnoga i bijeloga već su BETONIRANI. Još samo da gekne Mr. Cool (Bin Laden) & eto mira, pravde, slobode & prosperiteta. SVIMA!!!!

Gledam jutros na CNN-u satelitsku sliku Kabula – u jednom momentu mi se učinilo da vidim jednoga pravoga Talibana kako glanca raketu Sting. Američke proizvodnje. Na drugoj strani nema satelitskoh snimka ukrajinske rakete koja je sa nekog zahrđalog broda «zalutala» u ruski putnički avion. Sada nije vrijeme za takve nepotrebne snimke. Ukrajinci su dobar narod (za Boga miloga, a ko je ovdje pitao za NAROD kad je i slijepcu očito da je neki pripiti narednik uprskao i šefa i stanicu sve u šesnaest!?) i nema tu nikakvoga terorizma....

Niste zaboravili – zlo, jedino zlo danas su Talibani i svako ko je sa nama ima discount na bozu & surutku. Dok ne «prosvijetlimo» Talibane. Dakle, nemojte molim Vas, zastranjivati sa tamo nekim marginalizacijama & insinuacijama!

I sad – ko su u svemu ovome TALEBANI?

Dragi moj rodijače to smo ti ja i ti & nekih PET MILIJARDI drugih! Tehnologija je napredovala do orwelovskih visina fantastičnom preciznošću stežući obruč oko NAŠIH jajca. Oni o nama znaju sve, mi imamo užas kadilaka manje, NJIHOVI sateliti nam se vrte nad glavom, a sad i Talibani nemaju NIKAKVE kočnice te ako ne podržimo one koji su doista spremni da ih istrijebe, eto nam fundamantalističkoga zla ravno u našu kuću. Zabraniće nam i radio & televiziju, a ženske neće moć' nit u disko nit na posao! Pa ti biraj.

I, kao što se to već stoljećima ponavlja, opet smo mi masovni tegleći magarci izmedju čekića i nakovnja prisiljeni birati zlo ili gore...

Za razliku od Talibana talebane NIKO neće zaustavljati. Evo jedna kompjutorska kompanija baš jučera povlači sa domaćega tržišta MILION I POL kompjutora. Zbog nekakve greškice. I to je objavio CNN. Sutra će se tih MILION I POL kompjutora uputiti brodom u neku od prekomorskih zemalja. I tamo će biti presretni da ih dobiju po povoljnoj cijeni ne pitajući previše za detalje. Taj dio priče CNN neće objaviti. A kad lokalni talebani dobiju toliko kompjutora ondak će odmah «zajašit» na AOL & pod hitno navratiti do XXX web stranica. Američke proizvodnje.

I dok se možda ljutite na Amere pokušajte shvatiti koliko su oni zauvjek otišli ispred nas shvatajući od samog početka da na ovome svijetu postoji barem PET MILIJARDI TALEBANA. Oni su svima njima servirali talebanski standard i uspješno prodali sve ponuđeno. Talebani su, na drugoj strani, istovremeno ZNALI kako su Ameri 'vaki & 'naki žvačući žilavi McDonalds preko prezrene pljeskavice...

Ne, niti ja ne žalim Talibane. Meni se ništa ne ruši, a još manje sam bilo čije krvi žedan. A nije me strah niti za talebane jer ako se bilo koje pravo zlo desi samo će pravi taleban preživjeti: šta zna taleban šta je radioaktivnost & antrax...... 

Bilo kako bilo, do slijedećeg priupisivanija, najljepši pozdrauvi,

Od Vlade iz Kanade

Početna stranica  ** Proza & Poezija ** Original Individuals ** Moja planeta ** Mozaik ** DISCLAIMER

Design & Publishing: Vladimir Kreća

Thursday March 09, 2006