...uskoro će i proljeće

Vladimir Kreća

   SVI SU ZA MIR, JA SAM ZA RAT - RAT UMA, DUHA I SLUHA!

 

 

jedanaesti dan je trećega mjeseca godine koja ne liči previše egzotično, godine koja nema više njujorških nebodera blizanaca, ali zato ima svakovrsnih talibana i novih "iznenadjenja" toga kalibra jednostavno neće faliti.

i tako dok talibani NEtrče počasni krug, ovdje u Kalgariju ovih dana predproljećna temperatura se glatko & slatko strmopizdila na svih minus 30, snijega nema pola metra ali se ne skida sa repertoara, prolaze dani...

ovo nekoliko riječi treba da Vam samo ilustritrira djeliće veselja koji su me "skrenuli" od aktivna pisanja na ovoj stranici zadnja tri mjeseca. Ostali, pikantniji detalji ipak ovdje nemaju mjesta pa ću ih sebično nastaviti sam guštati (ak se već ne ugušim u medjuvremenu).

sukladno mojim bečkim pjesničkim večerima najzad sam shvatio da ja drugog Beča do Kalgarija nejmam pa sam, nakon gotovo punih sedam godina sam samcat odlučio napraviti večer poezije u Kalgariju.

Ovdje je ta aktivnost rezervirana za pedere i luzere. I moram priznati da me je to dugo držalo na distanci. Danas mi je svejedno koju od ovih prominentnih naljepnica će mi naljepiti svjetina jerbo se nadam da ću okupiti jedno pet-šest ljudina i da ćemo svi skupa uživati. Ne u ime dolara i prestiža već ćeif only, babey!

Radni naslov nepolitičkog skupa sos čitanjem autentične poezije je sadržan u ovoj priloženoj pjesmici, a vi pokušajte pogoditi o čemu se radi. Eventualne poruke saučešća  - ne primamo. A sad - ONO:

Mamuti, Jugoslaveni & Kauboji…

Mamuti su

MOŽDA

Imali šansu

Jugoslaveni

IPAK

Nisu

To sam

Osamdesetiprve

Shvatio

U vojnom zatvoru

U Nišu…

 

Mamute znate

A ko su Jugosloveni

Odgovor je

Hej, ne pitaj više

Kreni

 

Ovih dana Talibana

Ne fali krvi i znoja

Dok ja

Sa osmjehom

KROTKIM

Slavim

Demokraciju kauboja….

Uz monetarno plivajući pozdrav, sve financijski ružičasto,

iz Kanade od Vašega Vlade.

Početna stranica  ** Proza & Poezija ** Original Individuals ** Moja planeta ** Mozaik ** DISCLAIMER

Design & Publishing: Vladimir Kreća

Thursday March 09, 2006