Zlatko Tomičić, danas

priredio za prezentaciju B.Thomann, Wien

 SVI SU ZA MIR, JA SAM ZA RAT - RAT UMA, DUHA I SLUHA!

Zlatko Tomičić na ovim stranicama:

Pisma 001

Pisma 002

Pisma 003

Pismo iz Zagreba

Filozofija naše nove desnice

 

Vraćen dignitet

 

AKAŠA

 

Svetost Čovjeka

 

Pismo DRUGO

ljeto 2006.

 

...Tako je govorio Zlatko Tomičić, materijal čije originalne ulomke možete pročitati (stranica 6 - 11) ispod je poslao Prof. Branko Thomann iz Beča, je napisao Stanislav Pejković.

Originalna veličina skaniranih stranica se dobija jednim klikom na željenu stranicu prikazanu ispod u "preview" grafičkoj minijaturi. I tako redom...


   Vjerovali ili ne, ovih dana sam čitao u posebnoj žeđi da što više saznam o Tomičiću, njegovu djelu ali i njegovu životu, njegovim kritičarima i svemu što ima ikakve veze sa njim.

Uspio sam naći iznenadjujuće mali broj njegovih promotivnih prezentacija, a i onaj kritičarski dio priče je bio - mršav.

Nije bilo teško zaključiti da g. Tomičić nije prodavao već STVARAO cijeloga života. Uvjeren sam kako se lako možemo složiti da i danas u samom Hrvatskom Saboru sjede i "drmaju" neki koji g.Tomičiću ne mogu niti noge oprati ALI dok se u Kunu kunu, dolarom se zaogrću i - šta im moš...

Ja sam i lično i personalno uvjeren da medju nama ima još pokoja iskrena i Kršćanska duša pa Vam ovdje nudim kuvertu običnog poštanskog pisma koje je g. Tomičić poslao Prof. Thomannu u Beč. Na toj - njegovom rukom ispisanoj - kuverti je sve: kontaktirajte i Profesora i Tomičića BEZ POSREDNIKA te učinite ono što jest pravo i pošteno.

A u donjem dijelu stranice je sasvim preneseno sa www.avia.croadria.com kako možete kupiti i pročitati bar neku od njegovih knjiga. HVALA VAM!

 

Zlatkove knjige možete izravno kupiti na ovoj stranici www.avia.croadria.com

Zlatko Tomičić
KOZMIČKI PIJETAO, 2004

"Tajanstvena ruža", duhovni ep u prozi Zlatka Tomičića, sastoji se od četiri knjige.
I. knjiga sastavljena je od tri dijela: "Jong Tch'eng Kong", "Marko Polo kao Poh-la" i "Sun Tzu Wu i njegov ratni nauk".
II. knjiga ima dva dijela: "Novi tulku: Dzin Dze" i "Oporuka Jong Tch'eng Konga". Te su dvije knjige izašle u nakladi "Ceresa" u veljači 2004. godine.
III. knjiga ovog epa je "Kozmički pijetao" u kojoj se nalazi, uz likovne portrete junaka "Tajanstvene ruže" i glose o njima, i ključ za taj ep pod nazivom "Duhovni okvir za Tajanstvenu ružu".
III. knjiga treba se pojaviti u studenom 2004.
IV. knjiga, "Božanski ljubavnik", napisana je, ali još nije objavljena. S tom knjigom završava ova tetralogija.
Čast nam je u III. dijelu ove knjige primiti kao gosta su-autora ove knjige našeg čuvenog duhovnog astrologa koji je izveo duboku bivstvenu ekspertizu i tom epifanijom obavio triumfalnu adoraciju "Tajanstvene ruže" kao iznimnog remekdjela hrvatske književnosti XXI stoljeća:
Ivan Savić Mor: Duhovni okvir za Tajanstvenu ružu.


Cijena: 50 Kuna

Zlatko Tomičić
LEDENJAK IZNAD LAKE LOUISE, 2003

"Ledenjak iznad Lake Louisa" zadnja je Tomičićeva prozna knjiga. To je sjećanje na njegov posjet Kanadi i S.A.D. 1989. i 1993.
Autor opisuje uglavnom svoje zemljake u raznim gradovima Kanade i S.A.D. najviše je pisao o Bogdanu Radici, rođenom 1904. u Splitu, kojega pisac drži najvećim hrvatskim književnikom u Americi.
Jedno cijelo poglavlje posvetio je i američkom predsjedniku T.W. Wilsonu, koji nije uspio sa svojih 14 točaka o pravednom miru u Europi u Versaillesu 1918. zato što su to osujetili Englezi i Francuzi.
U svojoj knjizi bavi se mnogo i Indijancima u Kanadi, koje ocrtava u više poglavlja. Najviše je opisivao narod Ojibway i njihove šamane.
Dolazi u indijanski centar "Six Nations" u Brentfordu, pa doznajemo zanimljive podatke o Irokeškoj federaciji.
U ledenjaku iznad jezera zvanog Lake Louise u Stjenovitim planinama vidi vječni lik svoje domovine Hrvatske.

Cijena: 120 Kuna     

Zlatko Tomičić
DAN LJETA U ŠVEDSKOJ , 2003

Dan ljeta u Švedskoj njegova je jedanaesta putopisna knjiga.
Švedska novinaraka Margareta Hildebrand u svojem intervjuu sa Zlatkom Tomičićem u uppsalskom listu "Upsala Nya Tidning" 15. lipnja 1990. napisala je da ju ovaj pjesnik podsjeća na seljačkog vođu, gusara ili novo utjelovljenje Ernesta Hemingwaya.


Cijena: 100 Kuna

   

 

Zlatko Tomičić
REFORMA DUHA, 2000

Političko-povijesni eseji. Braća Radić jučer i danas. Sila i samovolja. Smjer povijesti. Istina i sloboda. Pravi i lažni rad. Sila i samovolja. Smjer povijesti. Istina i sloboda. Pravi i lažni rad. Narod i kultura. Demokracija i autoritet. Nova etička era. Duh Europe. Hrvatska: kuglični ležaj globusa. Hrvatska: najveće ročište demona. Jedinstvo hrvatskog katolicizma, islama i pravoslavlja. Europa je drolja a Hrvatska svetica. Svijest vlastite sudbine. Sloboda ne samo domovine nego i naroda. Mit i Hrvati. Kultura kao bit povijesti. Novost hrvatske ratne Oluje: 4. Ratna dimenzija. Drugi pad Vukovara.

Cijena: 100 Kuna 

Zlatko Tomičić
K U T J E V O, hrvatska vinska prijestolnica, 2000.

Putopisi eseji. Knjiga o vinu. Cistercitska opatija de Gotho u Kutjevu. Turci u Slavoniji pili su vino. Ljubavni dvoboji carice Marije Terezije i Franje baruna Trenka. Divlja Trenkova hrvatska pandurska vojska. Vinogradi Vinkomira. Pjesnik A.G. Matoš u Kutjevu i Miroslav Krleža u Pleternici i Požegi. U svakom vinu je poseban genij. Vinski narodi su genijalni. O kineskim, starogrčkim i latinskim pjesnicima koji su slavili vino. Pohvala kutjevačkoj graševini. Slavonski pjesnici u Kutjevu. Sveti Martin i bog Dioniz.

Cijena : 100 Kuna

 

Zlatko Tomičić
SAN O IRSKOJ, 1997.

Knjiga putopisa po Irskoj, Engleskoj i Francuskoj god.1989. Opisuju se obale irskog mora, pisac Swift, pjesnik Desmond O`Grady, gradovi Kinsale, Cork, Killarney, irski megaliti, pjesnik W.B.Yeats, irske bune, ustanci i revolucije, irski druidi, Normani, Ring of Kerry, stari grad Timoleague, a uz to francuska Provansa i engleski gradovi Ascot i Windsor.

Cijena : 60 Kuna

 

Početna stranica  ** Proza & Poezija ** Original Individuals ** Moja planeta ** Mozaik ** DISCLAIMER

Design & Publishing: Vladimir Kreća

Monday June 18, 2007