SVI SU ZA MIR, JA SAM ZA RAT - RAT UMA, DUHA I SLUHA!MOZAIK na "starijim" stranicama - klikni ovdje i posjeti širi izbor već objavljenih članaka!

Na ove stranice ste SVI dobrodošli - nema kvalifikacija, a još manje diskvalifikacija. No, megutoa, naglašavam

OVA STRANICA NIJE ZA MALODOBNU DJECU. KAKO ONU "PRAVU" TAKO I ONU DRUGU (štono bi se reklo "u prenesenom" značenju).

 

Blitz info:

M O Z A I K je sama sebe objasnila riječ. Pogledajte ovaj početak, a u nastavku ovdje će biti zasigurno izuzetno zanimljivo!

horizontal rule

Slučaj Zidane: Novi video dokazi  Kako gledate na incident koji je Zidane napravio na finalu SP-a ovisi o vašoj nacionalnoj perspektivi. Francuska je snimka bitno drukčija od talijanske, američke, njemačke i - novinarske.
Zinedine Zidane ispričao se zbog udarca glavom u prsa braniča talijanske vrsta Marca Materazzija u finalnom ogledu između Francuske i Italije. No, nije otkrio čime ga je talijanski branič uvrijedio.

Unatoč njegovoj izjavi da mu je žao što je "razočarao francuske navijače, svoju djecu i prijatelje" te da mu je Materazzi rekao "nešto jako, jako ružno i to o sestri i majci" preko čega on nije mogao nikako prijeći, ostaje i dalje nepoznato što je točno Materazzi rekao velikom Zizouu.

"Želio bih izraziti puno poštovanje koje imam prema čovjeku koji u isto vrijeme predstavlja najljepše vrijednosti sporta, najveće ljudske kvalitete koje možemo zamisliti i koji je zadužio francuski sport i, na kraju krajeva, Francusku", rekao je Jacques Chirac dok se cijeli svijet čudio ludilu u kojem je Zizou izgubio koncentraciju i pribranost i koji su ga, kako neki smatraju, pretvorili u tragičara ne samo finalnog susreta, već i cijelog prvenstva. Čak i unatoč nagradi Zlatna lopta, za najboljeg igrača prvenstva.

Ipak, kako cijelu stvar vidite, ovisi ponajviše o vašoj nacionalnoj perspektivi, a ona je lijepo prikazana na animacijama koje ovih dana kruže internetom.

Kako ga vide Nijemci:

Kako ga vide Francuzi:

Kako ga vide Talijani:

Kako ga vide Amerikanci:

 

Kako ga vide novinari:

Strašno!

Prema našim informacijama, suprotno službenoj verziji, incident s Materazzijem nastao je ne zbog toga što je on uvrijedio njegovu mamu i sestru, već mu je rekao nešto mnogo gore, a to je da je talijanska kuhinja bolja od francuske i da su talijanska vina superirornija po kvaliteti od svih francuskih vina (!).

To veliki Zizou navodno nikako nije mogao otrpiti pa je potegnuo glavom u (srećom) prsa talijanskog braniča.

Net.hr 13.07.2006.

bečka veza...Knjižara WEISSTIHA NOĆM O Z A I K

 

Početna stranica ** Proza & Poezija ** Original Individuals ** Moja planeta ** DISCLAIMER

Design & Publishing: Vladimir Kreća

Wednesday May 02, 2007